שלום ורד ..כתבתי לך לפני כמה ימים על המכבסה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

26/07/2018 | 13:15 | מאת: ליאת

מכבסה לניקוי יבש שיש 100 מטר מהבית שלי , בדקתי את העניין עם הרשות המקומית , הוא עדין לא חידש את ההיתר רעלים , זה בתהליך . אמרתי לך שאני מדי פעם מריחה גלים של ניקוי יבש , הרשות המקומית בדקה עם בעל העסק, ומדבריו יש לו מכונה סגורה מהדור החדש , הוא טוען שמרכיבים לו את החומר הרעיל בתוך מכונה הסגורה . ואז לאחר תהליך הניקוי , הוא מעביר את הכביסה למייבש , והמייבש זה כנראה מה שגורם לריחות , השאלה שלי אם הריח מהמייבש עצמו מסוכן לנו ? האם הוא גורם לטטרכלאיתרן להשתחרר גם לאויר ? לפי הבנתי המקום לא ממש עובד בצורה מסודרת , הוא לא חידש את ההיתר רעלים , ועכשיו מתנהלים מולו המשרד להגנת הסביבה..אני מאוד חוששת , יש לי ילדים קטנים בבית אנחנו חיים פה 5 שנים , זה נורא פוגע באיכות חיי , כל היון חלונוץ ביתי סגורים ואשמח לכל מידע ממך .

השאלה אינה מתבססת על עובדות ומדידות. התיאור שלך לא מתאים למכבסה דור חדש. להיות בתהליך לחידוש היתר יכול להיות 3 חודשים, כי מגישים את הבקשה מראש, בזמן שעדין ההיתר בתוקף. אם הוא היה עברין הרשות המקומית והמשרד להגנת הסביבה היו סוגרים אותו. לא בטוח שהריח שאת מריחה הוא של ניקוי יבש המתבצע במערכת סגורה. אולי יש תהליכי כביסה אחרים. גם הכמויות שאת יכולה להריח רחוקות סדרי גודל נמוך יותר מכמות מסוכנת. חרדות מיותרות לא הועילו לאף אחד. שוב, בלי נתונים אין תשובה נוספת.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות