שאלה בקשר לתדלוק של רכב

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/07/2018 | 20:08 | מאת: ירון

שלום וברכה .יש לי שאלה שהרבה אנשים מתחבטים בה .האם שמתדלקים את הרכב צריך לכבות את המנוע והמזגן או שזה לא כזה משנה?

אז, אם אין חוק שאומר שאתה צריך לכבות אין סיבה לכבות. למיטב ידיעתי בארץ אין. אם יש אשמח שיעדכנו אותי. בהנחה שאין, סיבות למה כדאי לכבות: 1. אם תצא מהאוטו לתלדק, האוטו פועל וכל אחד יכול לגנוב אותו. 2. ילדים יכולים לנצל מצב זה ולשחק לדוגמא בהילוכים, מסוכן. 3. סיכוי 1 למיליארד בערך שהאוטו ידלק מאיזשהו ניצוץ שיפגוש באדים בקרבי האוטו שם חבואים יוצרי הניצוצות. ולמה הדבר לא בעיה, 1. כי בשביל שריפה צריך 3 גורמים במצב מדויק ביותר (חום, חומר, וחמצן) וגורם הצתה, ואת זה קשה לקבל במהלך תדלוק רגיל, במיוחד במכוניות חדשות שיש לכידה של האדים. 2. אם הדבר בעיה, למה אפשר להכנס לתחנה כאשר המנוע עובד? הרי מכוניות אחרות מתדלקות, אם היתה בעיה, בעצם היינו צריכים לכבות האוטו במרחק מהתחנה ולדחוף האוטו לתחנה וכך גם לצאת. אבל... היו מספר אירועים במהלך השנים, מספר בודד לעומת מיליארדי התדלוקים בכל שנה ואת אלה יראו לנו שוב שוב. נוצר מצב של כשל שהוביל לשריפות, בעיקר פריקה של חשמל סטטי. דבר אחד ברור שאסור לעשות בתחנת דלק הוא לעשן, הסיכוי לאירוע באש גלויה גבוה. מקווה שיעזור להגיע למסקנה המתבקשת. נהיגה זהירה ובטוחה.

19/07/2018 | 23:38 | מאת: ירון

תודה רבה על התשובה הכל כך מפורטת ממש החכמתי ממנה

המיתוסים בנושא רבים, צריך להתיחס לנושא כולו. שמחה שעזר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות