הריון ועבודה עם סוניקטור

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

24/05/2018 | 23:23 | מאת: הדס

שלום, אני עובדת מעבדה ומדי פעם במסגרת עבודתי אני צריכה להפעיל את הסוניקטור (40 קילוהרץ). אני מתכננת להיכנס להריון ותהיתי אם רק פעולת הדלקת המכשיר וחשיפה לרעש במספר השניות שלוקחות לי לצאת מהחדר עלול לפגוע בהתפתחות העובר? ניסיתי לחפש תשובה חד משמעית באינטרנט אך ללא הועיל. אשמח לשמוע את תגובתך, תודה.

חבל שפשוט מקום העבודה לא עושה לכם הדרכות בטיחות בעבודה עם סוניקטור, כנדרש בחוק. כל עובד עם הציוד חייב לקבל הדרכה לפני התחלת העבודה ורענון שנתי. ו...כאשר תהיי בהריון, יש להניח שגם תעשי בדיקות אולטרה-סאונד. זו אותה טכנולוגיה. לא לשהות בחדר כאשר המכשיר פועל, חל על כל העובדים. תמיד קיימת בעיה של השפעה על השמיעה. להכנס לצאת לא אמור להוות בעיה. שוב חשוב שתהיה הדרכה והנחיות לגבי תחילת הריון והמשכו במקום העבודה. .

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות