דק מעץ מחוטא בשילוב עצי פרי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

21/05/2018 | 14:50 | מאת: דוד

שלום רב, לאחרונה סיימתי לבנות בגינה דק מעץ אורן מחוטא, כאשר ב-2 מפינות הדק קיימים עצי פרי, תפוז ואשכולית. הדק ממש עוטף את העצים. העצים הם בתוך מעיין מגרעת בפינות הדק. רק עכשיו אני חושב על זה שעץ מחוטא עלול להיות בעייתי בתרחיש הזה. בעת השקייה של העצים מים יגיעו גם לעץ הדק ומשם יחלחו אל אדמת העץ וכו'. האם זהו אכן חשש אמיתי? האם יהיה סביר להמשיך ואכול מפרי העצים מפעם לפעם או שכדאי לוותר? אני מסתפק בזה כי באותה מידה אין לי מושג איזה חומרים בעייתים שוכנים באדמה שבה העצים נטועים, אפילו שזו הגינה שלי (למשל חומרי בניין), אין לי מושג איזה חומרים קיימים בחומרי דישון שכבר שמתי, האם עץ לא מחוטא הוא נטול חומרים עם פוטנציאל בעייתי לחלוטין וכו'. תודה

תלוי באילו חומרים בצעו את החיטוי לעץ. מה הבעיה בחומרי דישון? ו... פירות בחנות... גם הם מהאדמה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות