עץ מחוטא בארסן האם פולט חומרים נדיפים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/04/2018 | 22:11 | מאת: ברכה

יסודות הגג שלנו בנוים עץ מטופל בארסן. מלפני כ13 שנה. האם יש חומרים נדיפים מהעץ לאחר זמן כה רב. או שרק במידה והוא מתפורר יש סכנה? הקורות המטופלות לא באות במגע לפנים הבית. יש בינהן לחלל הבית חיפוי עץ.

חיטוי ארסן אינו נדיף. הוא בתוך העץ, אחרת לא יהיה חיטוי לטווח ארוך. עם השנים יש שחיקה של העץ, של פני השטח, ואז החומר עובר לאוויר כאבק. זו לא צריכה להיות התפוררות ברמה שהעץ כבר מתפורר, אלא שחיקה בסיסית של החיים. הכמות לא גדולה, אך עדין מדובר בחומר מאוד מסוכן. אם מבודד מהבית, אז כמו שנאמר עשרות פעמים, אם אין מגע אז אין פגיעה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות