חשיפה להידרזין כנראה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/02/2018 | 19:42 | מאת: מרווה

שלום, היום נפל מטוס F16 קרוב למקום בו אני גרה. אח שלי ואני, ועוד רבים מהקיבוץ הלכנו לראות את ההתרחשות. היה באיזור ריח חזק, ובדיעבד הבנתי כי זהו ריחו של חומר רעיל, כנראה הידרזין... עמדנו במרחק של כ 100 מטר משם, למשך כ 20 דקות. ונשמנו את זה. האם עלי לעשות משהו? להיבדק? האם חשיפה כזו, כמו שנחשפתי לחומר, מסוכנת? בהמשך היום כאב לי הראש, אך ייתכן שזה גם תסמין של לחץ... תודה, מרווה

יכולים להיות הרבה מאוד חומרים שונים אשר עברו לאוויר באזור. אם היה הידרזין היו מפנים אתכם משם מידית. המרחק עוזר מעט, אבל לא ממש כי תלוי בכיוון הרוח וכמות החומרים באוויר. אם אתם לא מרגישים טוב, מעבר לכאב ראש (לדוגמא בחילות, הקאות, סחרחורות ועוד) ללכת לחדר מיון.

10/02/2018 | 20:12 | מאת: מרווה

שלום, תודה רבה על התשובה. מקווה לימים שקטים ובריאות... מרווה

10/02/2018 | 20:15 | מאת: מרווה

שלום, רק רוצה להוסיף כי כשהגעתי לא היה באיזורנו כוחות משטרה. כשהם הגיעו, אכן פינו אותנו, אמרו להתרחק ומהם הבנתי שהחומר רעיל. עדיין, ללכת להבדק רק אם מופיעים תסמינים ברורים? האם זה עשוי לגרום לפגיעה בתווך הארוך? תודה, מרווה

מבדילים בין מצב של הרעלה - התפתחות תסמינים מידית עד מספר שעות - במקרה זה פניה לטיפול רפואי אם היתה חשיפה מזדמנת חד פעמית לכמות קטנה, זה החיים. כל הזמן אנחנו נחשפים. בגוף יש לנו מנגנוני הגנה שמטפלים בסילוק החומרים ומזעור השפעתם. עדין, יכול להיות מצב שהגוף לא מצליח, ואז עלולה להתפתח מחלה. מאחר, אם בכלל נחשפתם, מדובר בכמות קטנה, אין שום דרך לבדוק ואין גם מה לעשות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות