בלוק פומיס - שאלה לגבי השכרה/קניה של בית פרטי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

04/02/2018 | 08:49 | מאת: לי

שלום אנחנו גרים בבית פרטי בשכירות בעמק חפר. לקראת שנה הבאה מחפשים לקנות/או להשכיר בית פרטי אחר באזור. אני משתדלת לנהוג לפי ככלי זהירות מונעת - מתרחקת מקווי מתח גבוה, אנטנות סלולריות, מקפידה לאוורר את הבית וכו. רק לאחרונה נודע לי על בעייתיות אפשרית של בלוקי פומיס וגם של בלוקים שחורים. האם כדאי להימנע מקניה של בית שבנוי מבלוקי איטונג סוג פומיס או שאישור של תקן קרינה יספיק? האם זה נכון שרק בתים פרטיים בנויים מהבלוקים הללו ובתים על קומות נבנים מבלוקים לבנים שהם בטוחים יותר?

הפורום איננו מייעץ, אלא נותן תשובות לשאלות בנושאי הפורום. בלוקים לבניה חייבים לעמוד בדרישות התקנים המוגדרים. המפעלים יש להם האישורים, ולפני אכלוס גם הקבלן/יזם מבצע הבדיקות להראות עמידה בתקנים. כך שלא משנה איזה בלוק, הוא חייב לעמוד בדרישות התקינה, בבתים פרטיים ורבי קומות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות