שאיבת כספית ממדחום שבור

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

12/01/2018 | 00:10 | מאת: מירה

שלום רב, נשבר לי אתמול מדחום כספית על השטיח בחדר שינה (שטיח מקיר לקיר), לאחר שנגעתי בכדוריות קצת שאבתי אותם בשואב ידני (שואב קטן אך חזק של דייזון). את השואב רוקנתי לפח אשפה. אחר כך קראתי שעשיתי טעות איומה ושאסור לשאוב את הכספית כי היא מתאדה בשאיבה. שאלתי היא מה לעשות כעת - האם השאיבה הספיקה או שאני צריכה לנקות עוד את השטיח. ואם כן איך? יש לי תינוק בן 13 חודשים שזוחל ועוד שני ילדים שנכנסים מדי פעם לחדר לצפות בטלוויזיה. שאלה שניה- האם תוך כדי שאיבה שאפתי את הכספית? אני מניקה ואני חוששת שבני ינק חלב מזוהם. האם להפסיק להניק? לפנות לרופא ילדים? שאלה שלישית - מה לעשות עם השואב? אני צריכה לזרוק אותו. כרגע השארתי אותו מחוץ לחלון. תודה רבה

שאיבה עם שואב זו הדרך המתאימה לבתים פרטיים. חבל רק שזרקת לאשפה רגילה, ולא לתוך שקית כפולה ולהעביר לקופת החולים לפינוי, כי עכשיו הכספית עברה לזהם את הסביבה. אפשר להשתמש בחומרים לתהליך, אך הם מסוכנים ולא מתאימים לשימוש לאדם רגיל. אם את חוששת שאולי נשארה כספית אפשר לחזור על תהליך השאיבה, אפשר להעביר השטיח לניקוי במכבסה, ולהגיד להם שנשבר עליה מד-חום. מאחר שעכשיו חורף הכספית פחות מתנדפת. אבל, אם יש לך חששות תשאלי את הרופא שלך. תנערי טוב את השואב לתוך שקיות נילון גדולות ושקופות (שקית בתוך שקית, ומספיק גדולות לשואב). אם את רואה טיפות כספית לפנות השקיות לקופת החולים, או למקום מתאים אחר (אפשר להתקשר למשרד להגנת הסביבה באזור שלכם). אם לא יוצא כלום כנראה אין שם יותר כספית.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות