השפעה כוללת של חשיפות מזדמנות לUV

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

18/10/2017 | 19:44 | מאת: גיא

שלום ד"ר, מתוך מודעות שיש לי לסיכונים של קרינת UV, החלטתי לסיים את עבודתי במקום עבודה שבו לא מצאה חן בעיני רמת השמירה על הבטיחות בהקשר של קרינת UV (במכונות דפוס שבהן נורות UV שמשמות להקשיה של פולימר, סדר גודל של 150-250 וואט, נראות כמו נורות פלורסנט ארוכות). כמובן שהשתדלתי להיות עם משקפי מגן אבל מן הסתם אין 100% וקרו מקרים שבהם לא הייתי עם משקפיים והבטתי לכיוון הנורות או משטחים בסמוך אליהן, הסטתי את המבט מהר ככל האפשר כשהבחנתי בכך, רציתי לדעת מה רמת ההשפעה/פגיעה (בעיניים) של מספר מקרים בהם הייתי במרחקים של כ-1-3 מטר, בד"כ מול "זליגה" של אור ולא במבט ישיר ואולי מקרה אחד של מבט ישיר ממרחק של 5-6 מטר? קצת מודאג מכל הנושא. תודה רבה

זו בדיוק הבעיה. אין שום דרך לדעת מהי מידת הפגיעה לפני שיש פגיעה שניתן לראות. ובמיוחד שאין דרך להפריד ולדעת מה היתה התרומה של העבודה מול התרומה של החיים (השמש בחיי היום יום). הפגיעה מ UV הנה מצטברת, ולאט לאט נוצר נזק עד שמופיע (פגיעה בעיניים, פגיעה בעור). לכן, הדרך היחידה היא למנוע חשיפה.

19/10/2017 | 08:30 | מאת: גיא

אני מבין, השאלה היא האם הקרינה לא דועכת בצורה משמעותית עם המרחק? זה לא מביא אותה לרמה נמוכה? ובחשיפות כאלה קצרות, זה לא זניח? תודה רבה על המענה

כמובן שיש דעיכה עם המרחק, אך תלוי בעוצמה ההתחלתית מה תהיה מידת הדעיכה ובאיזה מרחק. אפילו בים, בצל, אפשר להשרף רק מקרינה מפוזרת, לא ישירה שכבר דעכה עוד קצת. בקרינת UV יש בעיה של הצטברות נזקים. קצת ועוד קצת ועוד קצת. אז, הכל מצטבר. גם אם קצת, עלול לא להיות זניח בטווח הארוך. לכן, נזהרים בכל חשיפה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות