עובש בצעצועי תינוקות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

17/05/2017 | 22:52 | מאת: אלה

שלום בני בן כשנתיים שאב מים דרך חור בבצעצוע של ברווז גומי (של אמבטיה). הוצאתי את זה מידיו אבל הוא הספיק לבלוע חלק (ועשה זאת כבר כמה פעמים בעבר רק שהצעצועים היו חדשים). פתחתי את הברווז והיו בו מוקדי עובש והמים עכורים. כאמור הוא שתה מעט מהמים. מה אני יכולה לעשות כרגע? האם יהיה נכון לגרום לפעוט להקיא במצב כזה אם קורה שוב (העפתי את כל צעצועי הגומי של האמבטיה, אבל השאלה היא עקרונית, כמה קריטית בליעת עובש). שאלה נוספת, התינוקות זוחלים על ריצפה שמלאה מין הסתם בנבגי עובש, נכנסים לכוכים מלאים אני מניחה בנבגי עובש, זוחלים בגן בריצהפ שעשרות ילדים אחרים והורים מגיעים אליה עם נעליים שבחריצים יש נבגי עובש וטחב מבחוץ, אפילו חול מלא בטחב או מתקנים בגינות שעשועים שלא לדבר על שטיחים, מזרני שינה, עגלות ילדים- הכל בוודאות מכיל נבגי עובש שנדבקים לידיים ולבגדים ומשם לפה ולנשימה. השאלה- איך זה שונה מהמקרה שתיארתי למעלה מבחינת סיכון? בתחושה שלי תינוקות ופעוטות נחשפים לכמויות של גורמי סיכון יותר מכל גורם אחר, בגלל הזחילה וההכנסה לפה ואין באמת דרך למנוע את זה.

1. בשום מקרה אין לגרום להקאה. תהליך מסוכן מאוד. רק צוות רפואי או בהנחית צוות רפואי במצבים חריגים גורמים להקאה. בשביל עובש בודאי שלא. 2. אז, בלע מעט עובש, אין בזה בעיה. אנחנו חיים בסביבה של עובשים. עובש לא נוצר יש מאין, העובש נמצא בכל מקום וכל הזמן. הוא במצב רדום, וכאשר נוצרת סביבה מתאימה להתפתחות הוא מתפתח. הגוף יודע להתמודד עם החשיפה הזאת. חלק מפיתוח המערכת החיסונית. 3. על העור שלך ושל כולם ועל כל החפצים יש עובשים פטריות וחיידקים מסוכנים. כל זמן שהמערכת החיסונית תקינה, הם במצב רדום. במצב מחלה הם מתרבים. 4. כן, ילדים נחשפים להרבה זיהומים, וזה חשוב ומהותי להם. אם תבודדי ילדים מזיהומים אלה, אז במקרה של חשיפה הגוף לא ידע איך להתגונן והפגיעה תהיה חמורה. אי חשיפה גם מגבירה את הסיכוי לפיתוח אלרגיות. 5. המצב היחיד שעלול להדאיג, אם הילד מפתח תגובה אלרגית. אם לא התפתח שום דבר בדקות הראשונות, המצב תקין. אז, להרגיע את החרדות ולתת לילדים לגדול בריא.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות