פורום תאונות עבודה ומחלות מקצוע

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

13/02/2005 | 22:06 | מאת: זאב

היכן הפורום לתאונות עבודה ומחלות מקצוע ??

13/02/2005 | 22:15 | מאת: מר פורומים

על פי ניסיוני בכל הפורומים הקיימים בעבר היה פורום כזה אבל הוא נסגר מחוסר כניסות ושאלות של הציבור נסה לשאול את השאלה הספציפית שלך כאן ומנהלי הפורום ומומחים נוספים יענו לך

זאב שלום פורום זה עוסק בנושאי בטיחות ובריאות בעבודה. במידה מסויימת יש ממשק עם נושא תאונות עבודה מהיבט בטיחותי ומחלות מקצוע מהיבט בריאותי. נסה לשאול שאלות ונשתדל למצוא אנשי מקצוע מתאימים לתת תשובות. ורד

14/02/2005 | 08:11 | מאת: רינה

ד"ר קויפמן, בתאריך 5.2.2005 פניתי אליך בשאלה הקשורה למחלת מקצוע ולצערי לא קבלתי ממך כל תשובה או תגובה. אני חוזרת על שאלתי שנית: "לאחרונה מייד עם תחילת עבודתי עם המחשב והזזת העכבר אני חשה כאבים עזים בכתף ימין. כל כמה זמן אני חייבת להפסיק את העבודה להרים את היד למספר דקות והכאבים נעלמים וחוזרים שוב עם התחלת העבודה עם המחשב. בבדיקה אצל רפא נאמר לי שהבעיה מקורה במקלעת העצבים הברכיאלית. שאלותי לד"ר קויפמן הן: האם התופעה עלולה להיגרם כתוצאה מעבודה ממושכת מול מחשב? האם היא מוכרת כמחלת מקצוע? האם אני יכולה לפנות בתביעה לביטוח הלאומי? " אודה מאוד על תשובתך, ומבקש מהבדחנים של פורום זה לא לתת לי עצות כגון תפני לאורטופד וכו'.

14/02/2005 | 11:58 | מאת: אוריאל שמואלי

לרינה. לא ידוע לי אם אמנם זו מחלת מקצוע אם לאו. הדרך הפתוחה לפניך להגיש את החומר הרפואי אם תביעה להכרה כמחלת מקצוע למוסד לביטוח לאומי. את תוזמני להופיע בפני וועדה רפואית שאמורה להחליט האם מחלתך היא אמנם מחלת מקצוע. בשנים האחרונות הרשימה של מחלות המקצוע גדלה מאד ולא תמיד הופיעו המחלות ברשימות בעת הגשת התביעה אלא רק לאחריה. עם תשובת הביטוח הלאומי ניתן יהיה להחליט על המשך הדרך במידה והתשובה תהיה שלילית. ועדה רפואית עליונה, בית דין לעבודה.... אוריאל

14/02/2005 | 13:55 | מאת: איתן חנני

רינה שלום רב, אנסה להאיר - הגדרת החוק ל- "מחלת מקצוע" תקפה אך ורק אם המחלה נמצאת ברשימת מחלות המקצוע אשר מוכרות על ידי הביטוח הלאומי, לדוגמא אסבסטוס (מחלה אשר נגרמת משאיפת סיבי אסבסט), אם המחלה איננה ברשימה (הרשימה מתעדכנת באופן שוטף) אזי איננה מוגדרת כ- "מחלת מקצוע". יחד עם זאת קיימים הרבה מקרים של פגיעה עקב פעילות / פעולות עבודה אשר אינן מוגדרות כ- "תאונות במהלך ביצוע עבודה" (תאונת עבודה מוגדרת כ- פגיעה כתוצאה מהפרעה בלתי מתוכננת במהלך ביצוע פעולה אשר משולמת תמורה בגינה), פגיעות אשר נגרמות כתוצאה מפעולות אשר עשייתן לאורך ציר הזמן גורמת נזק מצטבר וכשל באחת או יותר של מערכות הגוף. אבחון הנזק וקביעת הכשל כפונקציה של פעולת העבודה נעשות ע"י רופאים מומחים ביחד עם רופאים תעסוקתיים ומנקודה זו ואילך בהסתמך על חוות הדעת הרפואית פתוחה בפנייך הדרך להגיש תביעה למוסד לבט"ל להכרה בפגיעה כפגיעה תעסוקתית. מתוך ניסיוני קיים קושי להוכיח בוודאות מלאה כי רק פעולת העבודה היא הגורם לנזק. יחד עם זאת ישנם פסקי דין ומקרים קודמים שהוכרו כפגיעה תעסוקתית אם הוכח כי פעולת העבודה גרמה להחמרה של מצב קיים. יכול מאוד להיות שהפגיעה שלך נובעת מעבודתך ליד מחשב ואולי קשורה גם לתנאי העבודה (מרחב העבודה, הכסא, השולחן, התיאורה ועוד), מניסיוני מוכר לי מקרה שבו ירידה ביכולת הראייה הוכרה כתאונה תעסוקתית (מדובר על מפעילת מחשב שעבדה במשך כ- 10 שנים בחדר בקרת מחשבים) - זיהוי הפגיעה, קביעת מידת הכשל ושיוכם לנושא התעסוקתי הם עניין רפואי (דר' ורד היא דר' לכימיה - בטוחתני כי אם היא תמצא אל נכון להרחיב ולהוסיף היא תמצא את הדרך), לכך התייחסתי בתשובתי הקודמת אלייך, הנ"ל הינו ניסיון להסביר את תשובתי הקודמת וקבלי את התנצלותי אם נפגעת מהמלצתי לאבחון רפואי - לא זו הייתה הכוונה.

21/03/2005 | 15:54 | מאת: אנונימי

הייתי מאד רוצה לדעת אם ישנו פתרון לבעיית ה"שפיכה האחורית" , ז"א מצב בו הזרע נדחף אל שלפוחית השתן ולא החוצה . או פתרון ניתוחי או תרופתי. בתודה רבה .

רינה שלום נכון שכאב ביד עלול לנבוע מעבודה מול מחשב, כאשר מצב היד איננו ישר לגמרי, כאשר היד נמצאת על העכבר זמן רב ללא הרפיה ועוד. אבל יתכן שהוא נובע מבעיותפיזיולוגיות בלתי תלויות, שהעבודה מול המחשב מחמירה אותם, או ינבעו ישירות רק מהעבודה מול מחשב. לכן, מספר אפשרויות עומדות לפניך: כשלב ראשון הייתי מציעה לך לבדוק את מיקום העכבר מול המחשב. הבדיקה על ידך או על ידי ממונה הבטיחות במקום העבודה שלך. חשוב שהיד תהיה ישרה ללא זויות ומתחים. חשוב מדי מספר דקות לעצור ולבצע מתיחות של היד ושל כף היד. אם אפשר, תנסי להעביר את העבודה עם העכבר ליד השניה. לוקח זמן מה להתרגל, והעבודה קצת יותר איטית, אבל תהליך זה מאפשר ליד הכואבת לנוח ואולי אף להתרפא - עצה זו הנה מניסיוני האישי לאחר שהתפתח כאב ביד בגלל עבודה אינטנסיבית מול המחשב, ואמנם העבודה עם יד שניה הובילה לשיפור משמעותי, ועכשיו כל פעם שמתחיל כאב אני פשוט מעבירה העכבר לצד שני, ואני כבר די מתורגלת והמהירות סבירה. בשלב שני לפנות לרופא תעסוקתי. רופא זה שונה מרופא משפחה, כי התמחותו במחלות מקצוע. רופא תעסוקתי נמצא בכל קופת חולים. אין צורך בהפניה ממקום העבודה אלא קביעת תור ישירה. רופא תעסוקתי יכול לקבוע יותר במדויק את גורם הכאב ולהציע פתרונות לשיפור המצב. כמו לדוגמא פיזיוטרפיה, תרגילי הרפיה ועוד. כי הרי את בעצם רוצה שהכאב יחלוף, ולא בהכרח להתגלגל במסדרונות הביטוח הלאומי עד שיאשרו/לא יאשרו לך תשלום. אם הרופא יקבע שאמנם נגרם נזק מהעבודה והנזק הנו בלתי הפיך כדאי לפנות לביטוח הלאומי לבדיקה של אפשרות לקבלת פיצוי נאות, בהתאם להחלטת ועדה שתבדוק את המקרה. מקווה שתשובה זו מטילה מעט אור על האפשרויות העומדות בפניך, ושהכאב ביד יחלוף. ורד

29/07/2005 | 14:05 | מאת: חיים

מה הדין שבזמן העבודה בגלל הרמת חבילה כבדה נתפס הגב ולא הייתי מסוגל לעבוד חצי שנה? בתודה מראש חיים

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות