נורת ניאון . סכנת כספית

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

11/03/2017 | 21:58 | מאת: אורן

במידה ונישרפת נורת ניאון. לא יודע אם נישברה או לא כי שמעתי רק פיצוץ מהקצר כאשר הרמתי מתג חשמל. אווררתי את חדר האמבטיה ויצאתי מהחדר כאשר אני עוצר את נשימתי. חזרתי אחרי יותר מחצי שעה אבל היה ריח מוזר אבל ייתכן שלא קשור. האם חצי שעה עד שעה זמן מספיק לאוורר?

אם המנורה היתה נשברת היית יודע... הריח הוא ריח של פלסטיק שרוף. תופעה שמתרחשת לעיתים כאשר המנורה מסיימת את חייה. הטמפרטורה עולה והיא מחממת מעט את הפלסטיק בקצה. זה הריח. לא כספית ולא בעיתי. כמות אפסית. אולי קצת מסריח. אז, מאווררים עד שיש שוב ריח נעים. מעבר לזה אין בעיה. אפשר גם לא לאוורר אם הריח לא מציק לך. על טעם ועל ריח...

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות