ריסוס בירקות ופירות?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

23/02/2017 | 07:38 | מאת: חיים

בוקר טוב ורד אני רוצה לשאול אני בדרך כלל משתמש בתכשיר שנקרא סטרילי שמנטרל חומרי ריסוס ומזיקים מפירות וירקות השבוע לצערי החומר לא היה בהישג יד וחלק מהירקות שטפתי ידני לאחר שהושרו במים כ10 דקות האם זה מספיק להסיר מהם את חומרי הריסוס?

אז, החומר ממש לא מנטרל שום דבר. חומרי הדברה בהגדרה הם חומרים שנמסים במים, כך ששטיפה במים מסירה אותם. אם יש זיהומים ביולוגיים או לכלוך ושאריות של התוספים לחומרי ההדברה אפשר להוסיף מעט סבון או חומץ שמסירים אותם. המוצר המדובר, נהדר שחברות מנצלות ואתם משלמים, לא יותר מאשר סבון יקר. ויעשה אותה עבודה כמו כל סבון אחר.

23/02/2017 | 15:07 | מאת: חיים

הארת את עיניי ובענק את באמת מגדלור שמאיר דרך בתוך החושך וההטעיה של החברות שמסביבנו האם בטוח לאכול את הירקות בדרך ששטפתי אותם השרייה 10 דקות ושטיפה בברז או שצריך גם חומץ?

כבר נכתב שטיפה במים מורידה את חומרי ההדברה. חומץ איננו מיועד לחומרי ההדברה אלא כנגד זיהומים ביולוגיים אם ישנם. זה לא נדרש, זו החלטה שלכם אם להשרות גם במעט חומץ או לאו. יש עוד הרבה דרכים ושיטות. ולא, אין מתכון ואין המלצות לכמויות וזמנים כי זה לא קשור לפורום.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות