אתילן אוקסיד שימוש לסטרלזציה לסומסום

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

07/02/2017 | 05:21 | מאת: אהרון חכמזדה

האם יש בעיה בשימוש אתילן אוקסיד לסטרלזציה של סומסום ? ( האם הסומסום כשיר למאכל אדם לאחר הסטרליזציה )

התשובה לשאלתך ארוכה ומורכבת. זה לא מידע נגיש וזמין. יש לוודא בדיקות מעבדה לוודא שלא נשאר חומר מהתהליך במוצר יש לוודא בדיקות שלא נוצרו חומרים חדשים בשומשום שאסורים למאכל. יש לוודא אישורים לביצוע סטריליזציה באתילן אוקסיד לשוומשום. ועוד פעולות כנדרש למזון שעובר סטריליזציה.

07/02/2017 | 16:35 | מאת: אהרון חכמזדה

תודה רבה על התגובה המהירה , במידה והסומסום נבדק במעבדה ואין שאריות של החומר ( אני מבין שהחומר מתנדף במהירות) האם ניתן להשתמש למאכל? האם יש חומרים אחרים לביצוע סטרלזציה בסומסום ?

אינני יודעת עבור מי השאלה אנחנו לא נותנים יעוץ וללא מידע מלא לא ניתן לתת תשובות מלאות. 1. קצב הנידוף של אתילן אוקסיד לא מהווה את הבעיה היחידה והוא לא מלמד אם אפשר/לא אפשר לאכול, כפי שכתבתי בתשובה הראשונה 2. יש שיטות אחרות

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות