אחסון מזון מבושל וקר בכלי פלסטיק

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

04/01/2017 | 13:29 | מאת: יעלי

שלום, לאחרונה ראיתי את התוכנית של מיקי חיימוביץ' על כך שכלי פלסטיק מפרישים חומרים מסוכנים לאוכל כבר במגע עימם. הדבר עורר בי חשש שילדותיי חשופות יום יום להם. ועוד אחר כך גרם לי לחשוב על איסון מזון גם בבית. האם זה נכון? איזה סימון אני צריכה לראות בתחתית הכלי כדי לדעת שהוא טוב לשימוש רב פעמי ומתי עליי להחליף את הכלים? בברכה, אמא מודאגת

לא ראיתי התכנית ואין אפשרות בהתאמה להתיחס אליה. יש עשרות רבות של סוגי פלסטיק, כל אחר והרכבו כל אחד ותכונותיו, כמובן בהנחה שאלה חומרי פלסטיק מותרים למזון. הגדרה גורפת שחומרים מסוכנים עוברים מפלסטיק לאוכל בקור אינה מדוייקת בעליל, וחבל שהכתבה כנראה מגמתית העדיפה ליצור פופוליזם ורייטינג במקום לדייק בדברים. להפחיד וליצור חוסר אונים אצל הציבור בלי לתת תשובות ופתרונות. יש אישורים של משרד הבריאות לשימוש בכלים ובבקבוקים מפלסטיק מהסוגים המוגדרים לאחסון של מוצרי מזון, חימום, בישול במיקורגל ושאר פעילויות של פלסטיק ואוכל. יש הרבה מאוד פלסטיקים מותרים, ומספר סימונים. אין תשובת מגרה אחת. כל דבר לגופו. להחליף? למה? אם נשבר, התקלקל מכוער, תחליפי, אחרת אין סיבה מיוחדת. אלא אם את מתיחסת לבקבוקי תינוקות שמזמן כבר אמרו שאין בעיה. אבל החרדות נשארות כי הפחידו בכתבות פופוליסטיות אחרות ושכחו להגיד לאנשים שאין בעיה כאשר התברר שאין.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות