מצב רוח קשה ........

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

25/11/2017 | 15:10 | מאת: ***

שלום בת 20 כל החיים שלי הייתי סובת מהשמנת יתר לפני ארבע חודשים עברתי ניתוח להרזייה ירדתי 29 ק"ג כהייתי שמנה הייתי אוהבת עצמי אבל סבלתי מבעיות בריאותיות קשורות להשמנה ובגלל הלחץ מסביבה החלטתי לעבור ניתוח מיני מעקף, התוצאות מדהימות אני מרגישה שהפכתי לבן אדם אחר מצד שני קשה לי להתמודד עם המצב החדש אין בטחון עצמי עכשיו לא אוהבת עצמי מתגעגעת לאוכל מאוד , מצב רוח קשה , דכיאון , חרטה הכל קשה אחרי הניתוח לא מקבלת את עצמי כך , מה דעתך האם הרגשה זו נורמלית ? מה ההמלצה שלך ?!

שלום ניתוח להרזייה זהו תהליך לא פשוט המשפיע על הנפש, אני מאד מבינה את הגעגוע לאוכל אוכל מאד קשור לחלקים הרגשיים שלנו ובודאי שזה מאד מקשה על חיינו כאשר בקושי אפשר לאכל. חשוב להזכיר לעצמך כל יום ולכתוב את זה במקום בו תראי את זה, שהתוצאות המדהימות שוות את הסבל ושאפשר ללמוד להתמודד עם המצב החדש ולהנות מההרזייה ומכך שאת נראית טוב, ושעשית משהו חשוב למען הבריאות שלך. אם זה לא יעזור כדאי לנסות טיפול התנהגותי קוגנטיבי שיעזור לך לבנות את הביטחון העצמי ולהסתגל למצב.

מנהל פורום שווה לכל נפש