חרדה חברתית ביטחון עצמי נמוך

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

21/04/2017 | 10:26 | מאת: חן

שלום עירית אשמח לעזרתך. יש לי חרדה חברתית אני מזמן לא יצאתי מהבית לבילוי אפילו למרות שאני מגזימה כמעט שנה כי עברתי משהו אישי והיום זו פעם ראשונה שאני הולכת להופעה ויש מישהו שאני מכירה שגם יבוא להופעה למרות שלא ראיתי אותו הרבה זמן היה לי קטע לא נעים איתו אומנם זה הרבה זמן אבל יש לי חרדה מה הוא יחשוב עלי? איך הוא יגיב שיראה אותי? אשמח לסיוע ממך מה לעשות שזה קורה? ואשמח לדעת איך להסיח את הדעת שאני מגיעה הביתה עם קורה משהו איתו איך אני יכולה להסיח את הדעת שלי מבחינה של פעילות משמחת כדי שלא יהיה בדיכאון? אני מאוד מודה לך על הסיוע והעזרה שבת שלום

חן שלום, חרדה חברתית קשורה גם לכך שאת מוטרדת ממה יחשבו עליך ואז הפיתרון נמנעת מסיטואציות חברתיות. חשוב מאד לא להימנע ולהתאמן בהם. דבר נוסף כאשר את יוצאת אני מבינה שאת לא נמצאת רק עם זה שקשה לך איתו, אז תנסי להתרכז גם באנשים אחרים והדברים אחרים, כאשר את באה הביתה , אם את מוטרדת ממש יחשבו עליך, זה בסדר אבל לא להמשיך את הניתוחים האלה, לתת לזה זמן קצוב ואז לעבור לפעילות אחרת, אפילו כמו טלויזיה . ולתכנן את היציאה ההבאה, את צריכה לעשות לעיתים קרובות את מה שקשה לך רק ככה החרדה תתמתן, מותר להיות בחרדה חשוב לא להימנע. בהצלחה, עירית

21/04/2017 | 17:32 | מאת: חן

תודה רבה לך עירית על העידוד והעזרה שבת שלום

מנהל פורום שווה לכל נפש