חוסר השתלטות בעצבים ודיכאון

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

24/01/2017 | 17:38 | מאת: דנית

יש לי שאלה שאני עצבנית קשה לי להשתלט על עצמי ואחרי זה שאני נרגעת אני נכנסת לדיכאון ומצטערת שלא השתלטתי על עצמי.איך אפשר למנוע את זה? תודה

דנית שלום כשאת עצבנית את יכולה לעשות הרפיה, למשל כמה נשימות עמוקות ואיטיות זה עוזר להירגע, אם את מרגישה שאת עומדת להתפרץ עכשיו ואין זמן לתרגילי הרפיה, את יכולה להוציא את עצמך מהסיטואציה, להגיד שאת צריכה ללכת לשירותים או לשתות משהו, בהשהיה שנוצרת אפשר קצת להירגע וזה נותן זמן לפעול בשיקול דעת כך שלא תצטערי אחר כך, טיפ נוסף זה לשים גומיה על היד ולמתוח אותה כך שיכאב לך ולקשר את זה לפסק זמן ודיבור עצמי " עכשיו אני חושבת לפני שאני מגיבה", אפשר גם לדמיין שאת מקיפה את עצמך במגן דמיוני. כדאי לתרגל את הכלים האלה ולהפעיל אותם כשצריך. בהצלחה עירית

מנהל פורום שווה לכל נפש