דיכאון חורף קושי לצאת מהבית

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

09/01/2017 | 12:52 | מאת: יעל

שלום עירית. בימים אלה שיש חורף ואביך בחוץ יש לי קושי לצאת מהבית אני חולת אסטמה ומרגישה שאני יושבת בבית שקועה במחשבות שליליות במיוחד שיש לי בעיה בנשימה ואני לא יכולה לצאת מהבית אני יושבת בחדר ואין לי מה לעשות זה מין דיכאון חורף ככה זה נראה לי אשמח לעצה ממך מה לעשות במצב הזה? אני חסרת אונים בעניין הזה.אשמח עם תוכלי לייעץ לי ולעזור לי מה לעשות אני מודה לך.

יעל שלום אכן כשאנחנו בבית ולא מספיק עסוקים יש יותר מחשבות ואולי גם מצב רוח פחות טוב. מאד חשוב להיות עסוקים, גם בבית ניתן למצא עיסוקים, לסדר, לראות טלויזיה, לעשות תרגילי ספורט שניתן לעשות אותם בבית, לדבר בטלפון , לקרא. יש די הרבה ימים בחורף שאפשר לצאת מהבית, אפשר לטייל בקניון שזה לא ממש בחוץ או ללכת לסרט או להרצאה. דבר נוסף הוא לעבוד על החשיבה השלילית ולמצא אלטרנטיבות מסתגלות יותר, כדאי לקרא את הספר בוחרים להרגיש טוב של דויד ברנס, לא רק לקרא כדאי גם לעבוד על פי ההדרכה שהוא נותן בספר. בהצלחה עירית

מנהל פורום שווה לכל נפש