פחד מהריון שני אחרי טראומה בלידה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

23/06/2012 | 23:25 | מאת: אושר

היי, יש לי ילד בן שנתיים אוטוטו, ובא לי הרצון להריון נוסף. אבל, בהריון הראשון משבוע 32 הייתי עם צירים ולבסוף ילדתי בשבוע 34, היינו קצת בפגיה אבל ברוך השם הכול בסדר. כל הפחדים שלי החלו ממה שקרה לי אחרי הלידה- הלידה שלי היתה ממש מהירה מרגע שנכנסתי לחדר לידה עם פתיחה 1 ילדתי תוך פחות מ 3 שעות, לידה מדהימה, אחרי כ 8.5 שעות באמצע הלילה הרגשתי שיוצא ממני כמויות של דם קמתי לאחיות ואחרי שביליי דם כל הצוות הגיע אלי במטרה לעצור לי את הדימום, האחד לחץ על הרחם השניה הזריקה לי פיטוצין, השלישית שמה לי קטטר, הרביעית בדיקת דם והחמישית אינפוזיה.... כל זה באמצע הלילה כשאני לבד, אני יודעת שיצאתי מזה במזל ומודה לאלוהים שגרם לי להתעורר ולהרגיש את מה שהרגשתי. אך הדבר גרם לי לפחד אני ממש מפחדת שהדבר יקרה לי שוב וזה יסתיים אחרת. אני יודעת שבמזל קמתי, אז מצד אחד אני ממש מוכנה להריון נוסף מצד שני חוששת לאבד את מה שיש לי היום. כשדיברתי עם אמא שלי סיכמנו שהיא תהייה איתי בלילה הראשון ותבדוק אותי, אבל אני עדיין מפחדת. אשמח לשמוע האם יש דרך למנוע מקרים כאלה? ואיך אפשר להתגבר על הפחדים הללו? תושה רבה מראש, אושרית.

24/06/2012 | 06:45 | מאת: צביה רן

שלום אושרית, את מדברת על טראומה רצינית. אפשר לטפל בטראומה וזה אינו דורש טיפול ארוך. עבודה עם מטפל בתחום הרגש ו/או פרחי באך יכולה לתרום מאד. מזמינה אותך להתייעץ אתי לאן לפנות. כל טוב צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה