הלידה-זקוקה לעצתכן הטובה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

12/05/2007 | 03:31 | מאת: היריונית לראשונה

אחרי שנתיים של טיפולי פוריות לשמחתי, הריתי לאחר טיפול IVF. מובן מאליו שכל ענין ההיריון היה חדש לי וההתרגשות הייתה מלווה גם בהרבה חששות. כיום תודה לאל כבר הגעתי לחודש שישי ואני מרגישה טוב. אך יש לי חששות והתלבטויות לגבי הלידה. במהלך ההיריון כמעט ואינני עוסקת בפעילות גופנית. יש לציין שלפני ההיריון נהגתי ללכת לשיעורי התעמלות ולעשות הליכון. מכיוון שההיריון הזה מאוד יקר לי מאוד חששתי מללכת שוב לשיעורי עיצוב (למרות שאין מניעה רפואית, אבל הסביבה מאוד הלחיצה אותי בעניין) בנוסף, נכנסתי להיריון בעודף משקל (BMI=31). עם זאת יש לי גם כאבי ברכיים ובכפות הרגליים עקב בעיה שיש לי בכפות הרגליים וקשה לי כרגע ללכת עם מדרסים. האם לאור נתונים אילו אני יכולה לשקול לידה רגילה (במידה והמצב יאפשר), הדורשת שיתוף פעולה של היולדת וכושר גופני או שעדיף לבחור בניתוח? אני לא בכושר, עייפה ממחשבות ובדיקות, מרגישה כבדה וחוששת אימים מבדיקות גינקולוגיות ולא קיימתי יחסי מין מאז הטיפול האחרון. אשמח לעיצה טובה מכל אחת.

12/05/2007 | 10:23 | מאת: צביה רן

קודם כל בשעה טובה ומזל טוב. העלית כאן המון שאלות ואנסה להשיב לפחות לחלק מהן. בנושא הפעילות הגופנית, אך בהחלט יכולה לחזור לצעידה מתונה. מומלץ כמובן לעשות זאת בשעות הפחות חמות של היום. אם אין סיבה רפואית אין שום צורך ללכת לניתוח קיסרי. ניתוח הוא ניתוח. גם לתינוק הלידה הטבעית מאד חשוב כמעבר שלב בין החיים ברחם לחיים בחוץ. באין ברירה מבצעים ניתוח. לא צריך שום כושר גופני מיוחד כדי ללדת. זהו הדבר הכי טבעי בעולם, גם אם זה לא פיקניק. מה שכן, מאד מומלץ ללכת לקורס הכנה ללידה. אם יש לך בעיות ברגליים ובברכיים הייתי מאד ממליצה לשקול דיקור סיני או שיאצו. חשוב להקפיד שהמטפל יהיה מומחה בטיפול בנשים הרות. אין צורך לסבול, גם לא בהיריון. ולגבי יחסי מין אין שום סיבה שלא לקיימן. זה גורם הרגשה טובה לשני בני הזוג פורק מתח וגורם להרגשה טובה ושל אהבה לשני הצדדים. אם אין הוראת רופא לא לקיים יחסים, כדאי בהחלט לחדשם, זה גם יתרום לשיפור הדימוי העצמי ולשיפור הזוגיות. אשמח לעזור בהמשך. בהצלחה בהמשך היריון בריא ותקין צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בפרחי באך וברייקי 08-9263369

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה