התקף חרדה בהריון -בשבוע 6

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

03/11/2019 | 03:58 | מאת: טל

ד"ר אייזנברג שלום, אני בהריון שבוע 6, לוקחת בחצי שנה האחרונה סרטרלין במינון 125 מ״ג, חוויתי התקף חרדה ראשון בהריון ( סה"כ 3 התקפים משמעותיים במשך חצי שנה) של 10 דקות עקב טריגר חיצוני שקרה ובעקבותיו החלו הפרעות בנשימה , נשימה לא סדירה ומצב של הלם. האם יכולות להיות השפעות על העובר עקב נשימה לא סדירה? האם לתרופה סרטרלין ( נגזרת של לוסטרל) יש השלכות על העובר ( ידוע לי שהתרופה נמצאת בקטגורייה c)? תודה על תשובתך.

03/11/2019 | 13:38 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום רב התקף החרדה עצמו (המופיע בתדירות נמוכה ונמשך מספר דקות, כפי שאת מתארת)אינו מסכן את העובר. עם זאת המטרה היא להמנע מרמת סטרס מוגברת או התקפי חרדה תכופים במהלך הריון על מנת לאפשר התפתחות תקינה . תרופות מסוג SSRI- מותרות באופן עקרוני לשמוש בהריון מאחר וההשלכות של התרופה ,הידועות לנו כיום, אינן מסכנות את העובר (מבחינת מומים העשויים לגרום נכות/מוות) . מציעה עם זאת לפנות לקבלת יעוץ טרטולוגי או להתייעץ עם הרופא המטפל על מנת לקבל מידע נרחב יותר בנושא ולאור זאת לקבל החלטות מושכלות לגבי הטיפול בהצלחה.

07/11/2019 | 19:54 | מאת: טל

תודה על תשובתך. שאלה נוספת- אני מעוניינת להגיע למרכז בריאות נפש האישה באיכילוב, אך קופת החולים אינה מאשרת את טופס ה-17 לשם, אלא שולחת למרפאה אחרת. ( לרמת חן ופלורנטין) האם צריך לבקש משהו ספציפי להגיע לשם? איך אפשר להגיע אליך לייעוץ מיקצועי בדרך זו או אחרת?

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה