פחד מהריון שלישי בעקבות התקפי חרדה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

01/10/2018 | 21:24 | מאת: מיכל

שלום למומחית! אני בת 32 אמא לשני ילדים מתוקים בני 6.5 וחמש. בהריון הראשון חוויתי דיכאון לאחר לידה בעקבות הריון קשה מאוד ולידה טראומתית (ניתוח קיסרי בהרדמה מלאה) . לאחרונה גם סובלת מחרדה כללית בן היתר נהיגה, קלסטרופוביה, אגרופוביה וכולי אבל משתפרת מאוד בעזרת נטילת ציפרלקס במינון 10 מ"ג מזה כארבעה חודשים. אני מאוד רוצה ילד נוסף אבל מפחדת מהתקפי פאניקה כמו שחוויתי מהריון ראשון ומצד שני מאוד מפחדת להמשיך עם הציפרלקס בהריון. עד כמה באמת הוא בטוח בהריון? שוחחתי עם המרכז הטרטולוגי והם אמרו שהוא בטוח במינון זה, אבל עדיין לא נרגעתי. האם כדאי להפסיק את התרופה בהדרגה ואז להיכנס להריון? ניסיתי כבר מגוון טיפולים אי אם די אר ועכשיו סי בי טי. הציפרלקס מאפשר לי להתגבר על חרדת נהיגה ולתפקד יחסית נורמלית, אבל אני לא יודעת מה יהיו השלכותיו על העובר. קשה לי לעשות את השיקול בעצמי. אשמח לעצה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב המידע הניתן על ידי המכון הטרטולוגי הוא אמין ומבוסס על גוף ידע נרחב ומעודכן. בעקרון אין מניעה משמוש בתרופה בהריון ומעבר לכך מבחינת התפתחות העובר ,גם לסביבה בה הוא מתפתח,תרומה ולכן רצוי שרמות החרדה תהיינה נמוכות ככל הניתן. מציעה בכל מקרה לבצע מעקב פסיכיאטרי מסודר, במרפאה המתמחה בבריאות נפש האישה. בהצלחה.

02/10/2018 | 21:09 | מאת: מיכל

תודה לך על המענה

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה