החזרת מוצץ לאחר גמילה?

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

03/06/2013 | 23:46 | מאת: ליבי

שלום, יש לי ילדה בת 5 שנגמלה ממוצץ לפני שנה. הגמילה היתה ביוזמתנו (ההורים) עם שיתוף פעולה שלה. כל תהליך הגמילה היה מאוד קשה אך לא ויתרתי ובסוף נגמלה. אך במהלך כל השנה הזו המשיכה לציין בכל רגעי המשבר שברצונה את המוצץ. יש לציין שיש לה 2 אחים תאומים בני 2.5 שהם עם מוצץ. במהלך השנה הזו מצאה לבסוף את האצבע כתחליף (למרות שניסיתי להסביר לה ולמנוע ממנה למצוץ אצבע). בתקופה האחרונה דרישתה למוצץ מתחזקת (למרות שכבר גמולה שנה). האם מותר לתת לה מוצץ בחזרה? (האמת שאני מעדיפה כבר שיהיה לה מוצץ ושלא תמצוץ אצבע) כמו כן יש לה תקופות של בדיקת גבולות וכל מיני בעיות שונות שנראה לי שנובעות מהיותה אחות לתאומים וניסיון למצוא את מקומה. אם הדבר לא בעייתי מבחינה פסיכולוגית התפתחותית אשמח להחזיר לה את המוצץ. אשמח לדעה בנושא ואם אפשר בהקדם תודה נ.ב. גם כשהיתה עם מוצץ השתמשה בו אך ורק בבית

שלום ליבי, אני מציע להחזיר לה את המוצץ ולחכות שהיא תסיים את הצורך שלה למצוץ לבדה. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות