הפניה לועדת השמה בניגוד לרצון ההורים

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

21/03/2012 | 13:38 | מאת: מלי

בני בן 5 נמצא בגן טרום חובה רגיל מקבל סיוע של גננת שי"ח אמור לעלות לגן חובה. מנהל השפ"י מחייב אותנו לעלות לועדת השמה לצורך השמת הילד בגן שפתי. יש לציין כי בכל האבחונים שערך במסגרת התפתחות הילד נרשם כי לא ניתן לקבע האם לילד יש עיכוב שפתי או בעית ADHD . באבחון שנערך לו ע"י פסיכולוגית מהשפ"י הילד לא שיתף פעולה ובכל זאת נקבעה לו מנת משכל ע"פ מבחן וכסלר. ע"פ חוות דעת של מרפאה בעיסוק ושל גננת שי"ח הילד השתפר פלאים (ביקשתי מהן מכתב אולם הוא טרם נמצא בידי). אנו ההורים מתנגדים בכל תוקף להשמתו בגן שפתי וטוענים כי בעיתו אינה שכלית אלא מוסחות עקב קושי וריכוז. הבהרנו לשפ"י כי אם ייקבע שהילד צריך גן שפתי נוציאו ממסגרת והוא ייאלץ להישאר בבית (אני יודעת כי הדבר אינו חוקי אך גם אינו פלילי) האם במצב זה ועדת השמה יכולה לאלץ אותנו להעבירו לגן שפתי? לאחר התייעצות עם עו"ד נאמר לנו שיו"ר ועדת השמה הונחה להתחשב ברצון ההורים ולפעול ע"פ עמדת המשפחה. האם הדבר נכון? תודה רבה על תשובתך

21/03/2012 | 14:46 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

צהריים טובים, אתחיל מן הסוף - ועדת השמה אינה יכולה לכפות על ההורים שיבוץ כזה או אחר. ההחלטה הסופית תמיד בידי ההורה. עם זאת, גן שפתי או הישארות של שנה נוספת בגן אינה לרעתו של הילד בהכרח, ובהחלט לא באה להצבי על פגם שכלי. ליקוי למידה אינו נכות ואינו פגם!!! זו בעייה נוירולוגית מולדת בדיוק כמו הפרעת קשב, אשר ניתן לטפל בה ולהגשים גם עם היא נוכחת כל יעד שיבחר. המלצתי היא לבדוק את כל האפשרויות ברוגע תוך הבנה כי הדרך פתוחה לכל הכיוונים גם לאחר קבלת החלטה זו או אחרת. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה