איפה אפשר לערוך אבחון דידקטי מקצועי?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

22/12/2008 | 23:31 | מאת: אנא

שלום, אני חדשה בפורום. אני מעוניינת לעשות אבחון דידקטי לילדי שבכיתה ד בשפה הערבית. רציתי לשאול איפה ניתן לעשות אבחון אצל מומחים מהתחום הקוגניטיבי באיזור חיפה ולא אצל אנשי חינוך (מורים) שעשו השתמלמות זו או אחרת. לילדי יש הרבה קשיים בלמידה, ואני אזכיר חלק מהם להבהרת התמונה: - בעיות גמגום. מתקשה למצוא את המילה המתאימה. - קושי להתמיד ולסיים משימות. - קריאה איטית ולא מדוייקת. - הרבה שגיאות כתיב - לא מספיק להעתיק מהלוח. - קושי בזכירת לוח הכפל ועוד דברים אחרים. - כשמסדר את המערכת בתיק, הוא תמיד שוכח משהו בבית, כך שצריך לעשות מעכב אחריו. - כשמכינים למבחן בבית, ומסבירים שיטות מסויימות הוא לא זוכר אותם בעת המבחן. ותמיד יש שיקוט דעת מוטעה. - ערכנו לו אבחון טובא ולא נמצא שיש הבדל בריכוז לפני ואחרי הריטלין. - אין לו בעית שמיעה. - אפילו כשלומדים למבחן בבית והוא מבין אותו טוב מאוד, במבחן הוא עונה לא נכון. וכשחוזר הבית ואני שואלת אותו על אותה שאלה שנשאלה במבחן וענה לא נכון, בבית הוא כן עונה נכון. ז"א המבחן לא משקף את הידע שלו. מה ניתן לעשות? אני עדיין בהתחלת התהליך. רוצה להבין מאיפה להתחיל? ואיך בוחרים אבחון דידקטי טוב שכן יצביע קודם על הבעיה ולהבין אותה.

01/01/2009 | 23:40 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

אנה לילה טוב, בימים האחרונים אני מחפשת עבורך מאבחנות בשפה הערבית. קיבלתי מספר שמות, אעביר לך אותם באמצעות הפורום עד תחילת השבוע ( אני ממתינה לעוד מאבחנת שתחזור אלי ) כעת התהליך: לאחר אבחון מלא ועל פי המלצות האבחון יש לבנות תוכנית עבודה יחודית לבנך, אשר תסייע לו לעקוף את הקשיים. יתכן ויהיה צורך בהוראת אסטרטגיות למידה או הוראה מתקנת. על פי תיאורך יתכן ובנך סובל מחרדת בחינות ולחץ. גם כאן יש דרכי טיפול ועבודה מסודרים. אכתוב לך ביומיים הקרובים בברכה אלמוג

19/01/2009 | 13:25 | מאת: גילי

אלמוג שלום, אני חדשה באתר ומאוד מתרשמת מהתשובות ומהתייחסותך לפניות השונות. רציתי לידע אותך בנוגע לשלוחה הערבית של המרכז לקידום למידה הפועל בחיפה. בשלוחה נערכים אבחונים בערבית ומותאמת תכנית טיפול אישית לכל ילד. המרכז - מרכז ותיק הפועל בעיר להתרשמות ניתן להכנס לאתר המרכז WWW.MKL.CO.IL להתרשמות נוספת נשמח להיות בקשר.

19/01/2009 | 13:17 | מאת: גילי

שלום רב לך לידיעתך בחיפה פועל מרכז קידום למידה: מרכז ותיק ומקצועי העוסק באבחון ובטיפול בלקויות למידה. למרכז שלוחה ערבית בה נערכים אבחונים ומותאמת תכנית טיפול בשפה הערבית. לפרטים נוספים ניתן להכנס לאתר WWW.MKL.CO.IL טל' המרכז 04-8530997 בהצלחה

מנהל פורום לקויות למידה