אלמוג- יש לי עוד כמה שאלות

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

25/09/2008 | 10:07 | מאת: נתלי

בקשר למה שכתבת לי למטה. רשמת רוב מרכזי הלמידה אינם פועלים בשעות הבוקר, אלא אחר הצוהריים- מתי עושים אבחונים דידקטיים במכונים אחר הצהריים או בבוקר? עוד רשמת שעם הסמכה מתאימה אוכל להשתלב במרכזי למידה בתוך בתי הספר וכעובדת מתיא כמורת שילוב. 1. למה הכוונה הסמכה מתאימה? 2. באיזה תפקידים ניתן להשתלב במרכז למידה פרטי או בבית הספר? 3. למיטב ידיעתי כדי להיות מורת שילוב צריך תעודת הוראה של חינוך מיוחד, לא?! תודה על כך שאת מקדישה מזמנך לענות לי

25/09/2008 | 11:46 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוקר טוב, אבחונים רבים מתבצעים בשעות אחר הצהריים על מנת לא להפסיד שעות לימודים. עם זאת קיימים מקרים בהם מתקיימים אבחונים גם בשעות הבוקר. הסמכה מתאימה יכולה להיות תואר בתחום החינוך המיוחד, או תעודות הסמכה בתחום לקויות למידה מגורם מוסמך ומוכר אחר. בבתי הספר ניתן להשתלב כמאבחנת, מורה להוראה מתקנת, רכזת לקויות למידה, מורת שילוב, לנהל תוכניות עבודה וקידום לתלמידים על פי אבחון ועוד... את כל אלה ניתן לבצע גם במרכזים הפרטיים, כאשר כאן מידת החופש והיצירתיות גדולה אף יותר. נכון, רצוייה תעודת הסמכה מן החינוך המיוחד. עם זאת , כפי שציינתי קודם לכן, תעודות הסמכה וניסיון תעסוקתי עשויים להספיק במקרים מסויימים במידה ותעודת ההסמכה מונפקת מגוף מוכר. ( אורנים, ניצן, בית רות ואחרים ) בברכה אלמוג

26/09/2008 | 08:38 | מאת: נתלי

מנהל פורום לקויות למידה