עזרה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

05/12/2006 | 20:32 | מאת: נופר

ערב טוב קודם כל תודה על תשובתך המהירה .. לפני ארבע שנים הכל היה בסדר , יכולתי לדבר עם אנשים באופן חופשי לא היתה לי בעיה של חוסר ריכוז היית קולטת מהר מה שאנשים מדברים איתי, בבה"ס לא היתה לי בעיה אולי כשהייתי לומדת למבחנים היה קצת קשה אבל בהחלט הייתי מסתדרת. בעבר הייתי גם כותבת שירים והיה לי אוצל מילים מורחב אבל פתאום ביום אחד פשוט הכל התהפך הרגשתי סגורה ממש , הייתי מדברת ומתבלבלת במילים היה לי קשה לדבר באופן שוטף , אם מסבירים לי משהו צריכים להסביר לי כמה פעמים עד שאני יקלוט. וגם לא תמיד אני קולטת . אני מתקשה לקרוא ספרים מפני שאני אחרי דף אחד שאני קוראת אני לא זוכרת מה שקראתי וזה ממש מתסכל ומרגיז. היום אני לא לומדת, למרות שאני ממש רוצה ללמוד , בעבר למדתי הנהלת חשבונות והרגשתי כאילו אני לומדת סינית , למדתי גם מטפלות לגיל הרך ונורא היה לי קשה מפני שלא הייתי מסוגלת לעשות עבודות לבד וגם שהמורה היה מסביר לא הייתי קולטת כלום וכל שעור זה היה אותו הדבר . היום אני עובדת בסופר כקופאית אני לא יכולה למצוא עבודה יותר נורמלית למשל כפקידה כי בראיונות עבודה אני לא יודעת מה להגיד הדיבור לא בא לי באופן שוטף וקשה לי מאוד לדבר. בתיכון למדתי אצל מורים פרטיים אבל רק כדי שיחזקו אותי בחומר לא הרגשתי שיש לי בכלל בעיה. היום אני פשוט סובלת מבפנים ואני ממש מנסה לא להראות את זה לאחרים . קשה לי לחיות חיים נורמלים ולמצוא עבודה נורמלית כמו כל אחד אחר אני פשוט חסרת אונים המצב הנפשי שלי השתפר מאוד מבעבר אבל עדיין חוסר ריכוז קשב והזיכרון לא השתפרו . דרך אגב הייתי לפני שנתיים ממש בדיכואון בגלל המצב והייתי אצל פסיכולוג אבל זה ממש לא עזר לי. אני יודעת שאין תרופת פלא אבל הייתי רוצה שתמליצי לי לאן לפנות איפה אני יכולה לטפל במצב שלי אני יעשה הכל כדי שהמצב ישתפר. תודה נופר

06/12/2006 | 14:18 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

נופר יקרה, ראשית, תודה רבה על השיתוף והאמון שאת נותנת כאן בפורום. מדברייך אפשר להבין כי קיים ליקוי למידה וכן הפרעת קשב, אבל הם ממש לא העיקר. הבעייה המרכזית היא קושי רגשי. למעשה עד שלא יפתר הקושי הזה שחוסם לך את כל הדרכים קדימה, לא תוכלי להתקדם או לשנות כיוון. את זקוקה לטיפול וליווי רגשי אולי אצל שני אנשים נפרדים: פסיכולוג מצד אחד ומאמן אישי מצד אחר. יחד איחוד הכוחות יצור מצב טוב יותר ויקל עלייך להציב מטרות ולהגשים אותן. מהו איזור מגורייך? אולי אוכל לקשר אותך לאנשי מקצוע מתאימים... בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה