איבחון הפרעות אכילה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

03/07/2013 | 22:48 | מאת: בתאל

שלום, אני חושבת שיש לי הפרעות אכילה היכן אני יכולה לאבחן את זה? באתרי אינטרנט התוצאה הייתה שכן והאם בכלל יכולה להיות לי הפרעות אכילה אם אני בכלל לא רזה ,? תודה רבה,יום טוב

06/07/2013 | 21:07 | מאת:

הפרעת אכילה זה לא רק רזון יש אנורקסיה שזה הרעבה יש בולמיה שזה אכילה והקאות ויש השמנת יתר ואכילת יתר ובעיקר הפרעת אכילה מתחילה מדימוי גוף נמוך ודימוי עצמי נמוך ומזה שאת לא אוהבת את גופך ואת עצמך וזה מביא להרס עצמי אז לכי מהר לשיחות וטיפול זה לא בושה בקשי עזרה ועצרי את זה עכשיו לפני שתכנסי לזה חזק מדי.

09/07/2013 | 09:19 | מאת: מכון CBTisrael

בוקר טוב בתאל, על פי ה-DSM, אנורקסיה מתאפיינת במשקל גוף הנמוך באופן משמעותי מהמשקל המומלץ לבני הגיל, המין, המסלול ההתפתחותי והבריאות הגופנית, שמקורו בצריכה מופחתת של מזון. מצב זה מלווה בחשש מתמשך מפני השמנה ובפעילות המונעת את האפשרות להשמנה, גם כאשר האדם נמצא בתת משקל משמעותי. אנורקסיה מתאפיינת גם בתפיסה שגויה לגבי משקל הגוף, צורתו או מצבו הנוכחי, וכן בהערכה עצמית התלויה בכך באופן מופרז.אנורקסיה מלווה על פי רוב במאפיינים פיזיולוגיים שונים כגון לחץ דם וחום גוף נמוכים, אנמיה, עצירה של צמיחת העצמות והמחזור והפרעות ואי סדירויות בקצב הלב. הבעיות הפיזיולוגיות אותן יוצרת אנורקסיה הופכים אותה להפרעה בעלת שיעורי התמותה הגבוהים ביותר, ועל פי ההערכות 1 מכל 4 חולים הסובלים מאנורקסיה ימות אם לא יקבל טיפול. בנוסף, יש מתאם גבוה בין אנורקסיה לדיכאון ולשלל הפרעות שונות כגון הפרעת אישיות גבולית, המגדילות אף הן את הסיכוי לתמותה ממנה. מקווים שענינו לשאלתך, צוות מכון CBT