פורום אורתופדיית ילדים

7788 הודעות
7552 תשובות מומחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים

04/09/2003 | 14:26 | מאת: מיכאל

אני מבקש לדעת איזה מזרון מומלץ לבן 7 בריא . ועד איזה גיל . תודה מיכאל

06/09/2003 | 12:25 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

כל מזרון שחפצה בו נפשו ו ואתה יכול להרשות לעצמך

03/09/2003 | 11:20 | מאת: אפשטיין שפרה

שלום ד"ר אסא נכדי בן כמעט שלושה חודשים נולד עם בעיה ברגלו הימנית - רגל סוסנית - קלאב פוט. מיום היוולדו ובמשך חודשיים הרגל הושמה בגבס. מאז ועד היום רגלו בסד קשיח אשר נבנה בהתאם לרגלו. לדברי הרופאים הרגל כיום בסדר גמור אך כדי למנוע נסיגה דרוש הסד ועוד כשני סדים (עד אשר יעמוד על רגליו). הרגל נתונה בסד במשך כל הלילה וברוב שעות היום (מלבד ארבע שעות מנוחה). כיום הרגל ישרה כשכף הרגל פונה החוצה יותר מהרגל הבריאה ובשבוע האחרון נראה לי כי הרגל כולה אינה מתפתחת בעוביה כמו הרגל הבריאה והיא רזה יותר בחלקה העליון. שאלתי היא האם בגמר הטיפול שתי הרגליים תהיינה זהות, האם הליכתו תהיה רגילה? בתודה שפרה אפשטיין

03/09/2003 | 14:11 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

כאשר יש רגל קלוטה רק בצד אחד גם כאשר הטיפול הנו מוצלח ביותר נותר הבדל עובי בין הרגליים כשהרגל החולה רזה יותר. פרט לכך ניתן להגיע לרגל בעלת תפקוד נורמלי.

02/09/2003 | 15:53 | מאת: ניב

בני בן חודש וחצי , וכאשר נבדק בבדיקה שיגרתית אצל אורטופד , נאמר לנו שכפות רגליו נוטות קצת פנימה, והסיכוי שזה יסתדר מעצמו הוא 50% , ומומלץ לשים גבס שזה מעלה את הסיכוי ל98% שיסתדר. השאלה שלי האם זה שכיח ? האם יכול להיות שזה נגרם מעזרה שנתנו לו בשחרור גזים ע"י קיפוף הרגליים פנימה ? תודה

03/09/2003 | 14:04 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

יש מצב שנקרא כף רגל עקולה שקורה אחת לכמה מאות לידות . אין קשר בין המצב לשחרור גזים.

13/09/2003 | 22:12 | מאת: armand12

לנכדתי יש רגלי x עם כפות כלפי פנים האם יש איזה טיפול לעשות מחקה לתשובה תודה רבה

02/09/2003 | 06:19 | מאת: איילת

הבת שלי בת שנה ו-3 חודשים היא הולכת עם סיבוב קל ברגל שמאל. היא נבדקה ע"י אורתופד ילדים ששלח אותי לבצע צילום רנטגן למפרקי הירכיים. הצילום יצא תקין אך מאז אני מאוד מוטרדת האם צילום כזה שמבוצע באופן ישיר על אגן התינוקת יכול לגרום נזק לטווח ארוך מבחינת כמות הקרינה? אציין שהצילום בוצע ללא הגנה על אזור הבטן התחתונה.

03/09/2003 | 14:00 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

צילום בודד לא יגרום לנזק

02/09/2003 | 00:02 | מאת: שולי

בני בן 8.5 נותח עקב כאבים עזים ברגלו , בצילום הרנטגן+CT נראתה ציסטה בפיבולה פרוקסימלית. הילד נותח לפני כארבעה חודשים בהדסה ע"כ בניתוח מונחה CT.לאחר הניתוח אובחן שבר בפיבולה באזור הניתוח הילד גובס לארבעה שבועות. לאחר הניתוח נמסר לנו כי תוצאות הבדיקה הפתולוגית הראו "רסיסי עצם והוסבר לנו כי מאחר והממצא הוצא בפרורים קטנים לא ניתן לקבל אבחנה פתולוגית מדויקת אך כנראה שמדובר באוסטאומה שפירה הילד שוחרר ממעקב. מאז הניתוח הילד חלש ומתלונן על כאבים שונים באזורי גוף שונים וכן על חולשה. ישן הרבה. בוצעו בדיקות דם ע"י רופא הילדים שהראו סידן 11.1 אלקלעי פוספאטז 405 LDH 544. לדברי רופא הילדים בדיקות אלה מצריכות המשך מעקב בעוד שבועיים לראות שאין עליה של הערכים. לצין כי לפני הניתוח היה LDH 250 אלקלעי פוספטאז 270.מהי משמעות הבדיקות והאם יש סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה
03/09/2003 | 12:35 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מצב בו יש ריפוי של שבר מלווה בעליה של רמת האנזימים הנ"ל בדם.

01/09/2003 | 12:28 | מאת: גלית

בני בן שנה ןשלושה חודשים. הוא הולך מזה שבועיים ועדיין נופל הרבה. ההרגשה הכללית שלי היא שהוא עדיין אינן יציב לגמרי. מתי לקנות לו את הנעל הראשונה? האם עדיף נעל סגורה (נעל ספורט) או פתוחה (סנדל)? על מה לשים לב בעת קניית הנעל הראשונה?

לקריאה נוספת והעמקה
01/09/2003 | 21:22 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

בנך יזדקק לנעל כאשר יתחיל ללכת מחוץ לבית ותיהיה סכנה לפציעה . עד אז עדיף יחף. אשר לנעל רראשונה זו צריכה להייות מה שפחות מורגשת. סנדל אינו טוב מאחר ששטח המגע שלו עם כף הרגל מוגבל ובכדי שיהיה יציב הוא חייב להיות נוקשה יחסית.

31/08/2003 | 18:49 | מאת: ליאת

בתי בת שישה וחצי חודשים, מגיל חמישה וחצי חודשים היא מתיישבת בכוחות עצמה (חשוב לציין כי טרם לכך היא זחלה גחון, התהפכה לשני הכיוונים), ובשבועיים האחרונים, ללא כל עידוד מצידנו, היא נאחזת בעצמים שונים ומתרוממת לעמידה מלאה זקופה. כאמא צעירה וחדשה שמנסה באופן טבעי ללוות את התפתחותה ולא להאיץ ולזרז את שלבי ההתפתחות , רציתי לברר האם על אף כך שהדבר נעשה בצורה עצמאית על ידה אין בכך כל נזק רחוק/קצר טווח לעמוד השידרה או לגפיים.

31/08/2003 | 23:20 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ההתפתחות המוטורית היא ביטוי לתהליךהבשלת מערכת העצבים. זה תהליך אוטומטי שאין צורך להתערב בו ואין שום סכנה לנזק בצידו.

31/08/2003 | 17:55 | מאת: אוסנת

ד"ר שלום רב, ביצעתי לבני בן השלשה חודשים אולטרסאונד מפרק ירכיים. התשובה היא: דיספלציה אדטביליית קלה דו צדדי - אני מקווה שכתבתי נכון. אורטופד המליץ לי לקנות כרית ששמים בין הרגליים. בני פעיל מאוד ואינו מצליח לזוז עם הדבר הענק הזה בין רגליו עד בית החזה. אינו יכול להתהפך , לישון על הבטן, מתעורר כאשר הוא על הגב וכו'. האם יש פתרון אחר? מהם רצועות פאבליק? האם מדובר על כרית הספוג הזו שהמליץ לי עליה האורטופד? אם לא האם הן קלות יותר לילד מאשר הכרית? אודה מאוד לתשובתך. מודאגת ולחוצה אמא טריה

31/08/2003 | 23:19 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אני מניח שאתה מתכוון לדיספלסיה אצטבולרית. מצב של דיספלסיה הנו מצב הדורש טיפול. אני אישית משתמש רק בחגורות פבליק ולדעתי כרית הפישוק אינה טיפל טוב. אבל יש אורתופדים מכובדים לא פחות ממני שמעדיפים כרית פישוק.

25/02/2006 | 19:23 | מאת: צאלה

שלום רב, אשמח לקבל מידע על אופי טיפול בפריקת ירכיים אצל תינוקת שנולדה הבוקר,השפעות רגעיות ועתידיות תודה

31/08/2003 | 15:25 | מאת: דנה

בתי בת שנה וחצי לפני כארבעה חודשים התחילה ללכת ובזמן האחרון שמתי לב שיש לה פיסוק די גדול האם יש צורך לגשת לרופא לבדיקה

31/08/2003 | 23:16 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אם אתה מתרשם שיש בעיה ורוצה עצה של מומחה עלי לפנוות לרופא.

28/08/2003 | 14:53 | מאת: מיקה

שלום רב בתי לוקה ב C.P. מוגדרת כ קואדריפלגיה, עברה בין השאר ניתוחים להארכת גידים. אחרי מעבדת הליכה שעשתה לאחרונה, הומלץ על טיפול בהזרקת בוטוקס.(בתי בת 8 שנים).עקב קיצור גיד האכילס בשתי הרגליים(למרות הניתוחים) חסרים אמנם הרבה פרטים אחרים אך לשאלותי אולי נתונים אלה יספקו האם מזריקים בוטוקס בגיל הזה?במקרה שלה, הכוונה. ואיזו הארכות צריכה להיות מצידי מבחינת טיפולי פיזיותרפיה מוגברים או מגבלויות מבחינתה. בתי נעזרת בסדי AFO, בהליכה. תודה, מיקה. אוסיף ואציין שבתי מתניידת בעזרת הליכון אחורי.

לקריאה נוספת והעמקה
28/08/2003 | 22:04 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

1. מזריקים 2. שום הערכות מיוחדת אבל כדאי לנצל את השפעת התרופה לשיפור טווח הקרסוליים על ידי תרגול

27/08/2003 | 20:41 | מאת: דורית

בני בן השנתיים וארבעה חודשים צולע מזה כ- 5 ימים. מאחר והיינו בחופשה באילת ניגשנו למר"מ בביה"ח יוספט, שם נבדק הילד ע"י רופא כללי (לא אורטופד). הילד מתנהג כרגיל, קופץ ורץ ולא סובל מכל כאבים. הרופא שלל כמובן שבר ושלל גם דלקת בפרק (כיוון שאין חום) . קיבלנו הפנייה לרופא אורטופד אך לצערי לא הצלחתי לקבוע תור לפני יום שלישי הבא. האם יש סיבה לדאגה? האם עליי לפנות בדחיפות למיון על מנת שהילד ייבדק?

27/08/2003 | 21:57 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אם הילד הולך ברצון ונראה שאינו סובל ואין לו חום ותאבונו תקין ושמחת חייו עמו אפשר לחכות

27/08/2003 | 15:30 | מאת: אלונה

התינוקת שלי בת 6 חודשים וכך רגל שמאל נוטה פנימה כבר מהתחלה. פניתי לשני רופאים מומחים שאחד טוען שאין צורך לגבס ושזה יסתדר לבד עד גיל חמש ואילו הרופא השני שנחשב מאד בתחומו אמר שלדעתו כדאי לגבס את הרגל למשך שבועיים ... תחילה אני רוצה לדעת האם לשים או לא לשים לילדה גבס? דבר שני האם במידה ואגבס את רגלה הדבר עלול לגרום לנזק כלשהו? לתשובה מהירה אודה

27/08/2003 | 21:55 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

לא ניתן לענות לך בלי לראות ולבדוק את כף רגלו של התיינוק

26/08/2003 | 13:34 | מאת: מירב

שלום רציתי לדעת כיצד אני יכולה לקבל את מספר הטלפון של פרופ' ויינטרוב כדי לקבוע תור לבני בן חמש וחצי. תודה מראש

26/08/2003 | 14:59 | מאת: לימור

בביהח אסותא את תוכלי לקבל את הטלפון של פרופ' ויינטרוב שם הוא מקבל באופן פרטי תתכוננני לתור עוד הרבה זמן,אבל הוא מומלץ בחום.

26/08/2003 | 11:55 | מאת: מירב

מאיזה גיל ילד צריך להתחיל לשיון עם כרית?

27/08/2003 | 21:54 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אין גיל מסויים.

23/08/2003 | 09:04 | מאת: רוית

בני בן השלוש מעיר אותנו בלילות בבכי - הוא טוען שהברכיים כואבות לו מאוד. אין לנו הרבה במה לעזור לו בלילות . (כמה טיפות של רסקיו ומסג' בירך מרגיעות את המקום והוא חוזר לישון). הכאבים הם אך ורק ברגל שמאל מהם כאבים אלו??? אגב יש לו פלטפוס

לקריאה נוספת והעמקה
23/08/2003 | 22:22 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

סיפור הכאבים דומה מאד למה שקוראים "כאב גדילה" . אישית איני מקבל אתהתאור ולדעתיאיןקשר לכאב ולגדילה.מנסיונימדובר בכאב השכיח במיוחד אצל ילדים בעליגמישות יתר והוא שפיר מטבעו אך יש לעשות בדיקה יותר מקיפה לפני שמתיחסים לכאב כתופעה חסרת חשיבות

22/08/2003 | 22:40 | מאת: Lully

בני בן השלוש שבר את ידו (שבר טורוס) וגיבסו לו את היד ל-4 שבועות. רציתי לדעת אם במקרה זה ניתן להשתמש בגבס פלסטי? אם כן היכן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
22/08/2003 | 22:58 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ניתן. למיטב ידיעתי בכל מרפאה אורתופדית של בית חולים

21/08/2003 | 22:54 | מאת: אורנה

מה זה עצם לבנה שנמצאה אצל ילד בן 3.5? הילד החל למשוך רגל באופן פתאומי ללא כאבים... במיפוי התגלתה עצם לבנה, מה זה אומר? האם יש לזה טיפול? מה הסיבוכים של זה? מה התופעות הנוספות שיכולות להתלוות? תודה רבה אורנה

22/08/2003 | 22:57 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

המושג עצם לבנה לקוח מעולם הבישול ולא הרפואה

20/08/2003 | 22:12 | מאת: עדי

לבני בן שלוש וחצי יש מעט נטייה לדרוך על פנים כף הרגל וכף רגלו מאוד שטוחה(כמעט אין קשת.) האם להמתין שיגדל קצת, או שכבר עלי לפנות לאורטופד לבדיקת מדרסים? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
22/08/2003 | 22:53 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ברוב הגדול של הילדים עם כף רגל שטוח. ה אין שום טעם במדרסים. יש מיעוט קטן עם מצב שנקרע עקב קלוב במידה חמורה שיש יתרוןמסויים ןטיפול על ידי אורתוזה שאינה מדרס אלא מה שנקרא HEEL CUP

19/08/2003 | 22:15 | מאת: עינת

שלום! בני בן שנה. מאז שהיה בן חצי שנה בערך, הוא דרש לעמוד ו"ללכת" כאשר אנו אוחזים בו מתחת לבית השחי. היום הוא הולך מסביב לרהיטים ובעזרת אחיזת יד אחת שלנו, הבעיה היא שהוא הולך על קצות האצבעות . האם זה נורמלי? אנחנו גרים בחו"ל, וכאן כולם טוענים שמשהו לא בסדר. תודה אמא קצת מודאגת

20/08/2003 | 14:42 | מאת: שולי מדמוני

לעינת היי זאת שולי דיברתי עם חברה ואותה בעיה היה לילדה שלה הרופאים לא מצאו שום דבר שהוא חריג וזה עבר לה עם הזמן. אבל צריך לבדוק את המקרה וגם תהיי יותר רגועה כאשר רופא מוסמך יבדוק. אז עד אז ביי

20/08/2003 | 21:17 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

נורמלי ודי שכיח

18/08/2003 | 14:25 | מאת: R

בת 18 סובלת במרבית הזמן (ללא תלות במאמץ גופני מיוחד) בעת עמידה או הליכה מכאבים בינוניים עד עזים בברכיים ובקרסוליים. עומדת לפני גיוס ליחידה התנדבותית עם מאמץ גופני. בדיקת אורטופד ללא ממצאים משמעותיים, אך זויות פתיחה לא סימטריות וגדולות של האגן: "אין מה לעשות אלא ניתוח במידה ויחמיר". בדיקת אורטופד לשכת גיוס (לאחר CT): "אין כלום". בדיקת אורטופד עם התמחות בכירופרקטיקה: "פרונציה סאב-טלרית דו צדדית חמורה יותר בצד ימין עם Rearfoot valgus חמור יותר בצד ימין. רוטציה פנימית של ברך שמאל. היפרמוביליות פרקית גלובלית. אי איזון אגן (שמאל גבוה), עם עקמת לומברית ודורסלית קלה. אי איזון בגובה השכמות (שמאל גבוה). מומלץ מדרסים ומעקב על יציבה והליכה נכונה." האם יש סיכוי לשיפור באמצעות המדרסים (חודשיים לפני גיוס), או שלא לקחת סיכון ולוותר על ההתנדבות ולשרת "רגיל".

לקריאה נוספת והעמקה
18/08/2003 | 21:08 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

לא מכיר את המושג זויות פתיחה של האגן- פשוט אין חיה כזאת. הכירופרקטור הכביר מילים בככדי להגיד שיש לך כפות רגליים שטוחות ושאת גמישה מאד. איני יכול ליעץ לך על סמך הממצאים שהבאת אבל אני יכול לתת לך מפתח. דרגי את כאבייך בעת מנוחה בסולם מ1 עד 10 . דרגי אותם בעת שאת בפעילות. נסי לשחזר את המצבים בהם הכאב היה מקסימלי. השווי את התוצאות ותסיקי מסקנות לגבי השפעת הפעילות על מחושייך ומה הסיכוי שזו תשפיע בעתיד.

17/08/2003 | 22:38 | מאת: משה רבין

עשיתי ניתוח כירוגי ברגל לפני שלושה ימים להורדת חצ'קון שגדל לי על הרגל. עכשיו יש לי תפרים ואני מחכה לאבחנה של הרופא מה זה החצ'קון הזה. באבחנה משוערת הוא רשם לי FIBROMA ו- r/o SCC. למה התכוון הרופא (בשפת בני אדם רגילה)?

לקריאה נוספת והעמקה
18/08/2003 | 21:01 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

פנה לפורום רפואת עור

17/08/2003 | 17:48 | מאת: איילת

בני בן 11 מתהלך עם גב כפוף וכתפיים שמוטות עם הגיל הכיפוף בולט יותר, ביקרתי אצל רופא אורתופד שעיין בצילום רנטגן שהיה תקין ותשובתו הייתה "אין מה לעשות בגיל 14 יילך לחדר כושר ללימוד תרגילי יציבה". ידוע לי על תרגילים בשיטת אלכסנדר, מחוך וכו'. מבקשת את ייעוצך ועזרתך בנידון. בתודה איילת.

לקריאה נוספת והעמקה
18/08/2003 | 21:01 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

כשאין עווג מבני של עמוד השדרה עדיין יכולות להיות סיבות מבניו תאחרות להליכה עם גוו נטוי קדימה דווגמה לכך היא קיצור של שרירי קיבורת השוק או היפרלורדוזיס מתני עם או בלי קיצור של השרירים של הירך . באין כל אלה שצורת ההליכה היא עניין התנהגותי וההתייחסות אליה צריכה להיות התנהגותית כלומר בשיטות חינוכיות. שיטת אלכסנדר היא דוגמא לשיטה חינוכית המטפלים בה קוראים לעצמם "מורים " . עניין אחר הוא אידיאילוגי מי בעצם אמר שחייבים ללכת זקופים.?

17/08/2003 | 14:24 | מאת: אמא

בני מתפקד רגיל מאובחן כהמי פלג בפלג גופו השמאלית הוא עבר ניתוח לסיבוב עצם הירך ופיצול גידים בכף הרגל. רגלו עדין מגובסת. היתי מעונינת לדעת האם כשיורידו לו את הגבס הוא ילך או שיצטרך למוד ללכת מחדש תודה

18/08/2003 | 20:55 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הוא יצטרך ללמוד מחדש

16/08/2003 | 11:42 | מאת: אמא טרייה

ד"ר אסא לב-אל שלום, בני בן חודשיים וחצי וכבר מגיל חודש שמתי לב לעובדה כי כשאני מניחה אותו על הבטן (כפי שהומלץ לי בטיפת חלב) הוא מעדיף להניח את לחי שמאל על המזרן. רק לאחר עזרה שלי הוא מצליח לסובב את הראש ולהניח את לחי ימין על המזרן וגם זה לזמן קצר בלבד והוא מסובב ראשו שוב למצב שלחי שמאל על המזרן. חשוב לציין כי אין לו העדפה בסיבוב הראש לכשהוא שוכב על הגב, כמו כן הוא ראשו סימטרי. מה יכול לגרום לעובדה זו? מה ניתן לעשות ע"מ שלא תהיה לו העדפה של צד בשכיבה על הבטן? אשמח לתשובתך.

16/08/2003 | 22:22 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

במידה שאמנם אין הגבלה בתטווח תנועת הצואר לשני הכוונים אינני סבור שצריך לעשות משהוא.

15/08/2003 | 15:19 | מאת: michal

אני סובלת מ cdh מלידה. כשהייתי בגיל 3 חודשים שמו לי מכשיר פיסוק, הייתי במעקב מספר שנים שבמהלכן הייתי עם מדרסים. בגיל 10 נאמר להורי שהכל בסדר ואין צורך במעקב נוסף. בגיל 12 התברר בבדיקה שגרתית שיש לי נקע דו צדדי. כיום אני נכה בעלת אחוזי נכות ניידות גבוהים. שאלתי: האם היה ניתן לטפל בנקע בגיל צעיר ואם כן , איך?

לקריאה נוספת והעמקה
15/08/2003 | 21:37 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

סיפורך תמוה ומצער. מצד אחד לא ברור לי ענייהמדרסים שכן אין שום קשר בין DDH ומדרסים א יתכן שזה היה תוספת הקשורה לעניין אחר. בכל מקרה DDH ניתן לטיפול בילדות . מפליא אותישבגיל 10 נמצאית תקינה שהרי אם יש לך DDH בגיל 12 היה לך DDH בגיל 10 . הטפול בDDH משתנה עם הגיל. בחציהנה הראשונה די לעיתיםקרובות בחגורת פישוק . לעיתים כאשר יש פריקה של ממש יש להביא אתראש עצ הירך למקומו על ידי מתיחה ולעיתייש אף לעשות ניתוח בכדילהכניס אתראש עצם היר למקומו . מעל גיל 6 חדשי משתמשים במכשיר פישוק קשיח יותר ולעיתים קרובות אם הנקיעה היא חמורה יש לבצע החזרה בהרדמה ( אחרי מתיחה ) וקיבוע בגבס. לעיתים יש לבצע ניתוח כמו קודם. בגיל גבוה יותר יש כבר לבצע ניתוחים לשם תיקון מבנה האצטבולום ( מה שנקרא כוון מחדש)

14/08/2003 | 09:59 | מאת: איריס

שלום! בני בן השלוש וחצי חווה חויה שחוזרת על עצמה כבר מס' חודשים - פריקת מרפק - בהתחלה ביד שמאל ובימים האחרוני קורה המקרה גם ביד ימין. תופעה זו חוזרת תוך כדי השתוללות או משחק, בצורה פתאומית, וברור שהילד סובל מכאבי תופת איומים. בפעם הראשונה רופא שחרר לו את היד (צר לי על ההגדרה) ובימים האחורנים אני עושה לו מס'ז עדין ואז נרגע הכאב בבת אחת. השאלה - מה עושים? ממה זה נובע? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
15/08/2003 | 21:15 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מדובר בתת פריקה של ראש עצם הרדיוס לא של המרפק כולו התת פריקה קורית עקב הפעלת כח על רקע של גמישות יתר מה שמאפשר שהכח שיגרום לתת פריקה לא יהיה גדול . מה שקורה בדרך כלל הוא שהילד נופל ואז האם או הגננת הנבהלת ממהרת להרימו תוך כדי משיכה ביד והרי לך תת פריקה . המניעה היא על ידי הרמת הילד תחת בתי השחי . בכל מקרה עליך לדעת שמדובר בבעיה חולפת ושום ילד לא מגיע לחופה עם המצב .

11/08/2003 | 01:14 | מאת: אפי

לבני בן ה 14.5 יש בעיה של נפיחות בפטמות, ללא כאב, כשהיה בן 13 זה התחיל, והרופאים אמרו שזה קשור לגדילה וזה יעבור עם הזמן, אבל לא נראה שזה עובר..

11/08/2003 | 12:04 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

שאל ב: http://doctors.co.il/forums/list.php?f=31

11/08/2003 | 01:06 | מאת: מיכאל

שלום, שמי מיכאל, גבהי הוא 1.84 ס"מ, ומשקלי 55 ק"ג, אני בן 15. לאחרונה התחלתי להתאמן עם משקולות במשקל נמוך( 3 ק"ג). אבל אני חושש שדבר זה עשוי לעצור את גדילתי. האם זה נכון?

11/08/2003 | 12:02 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

לא נכון

14/02/2010 | 17:38 | מאת: R

ואיך אפשר לעצור את הגדילה ..דרך משקולות וכדומה?

10/08/2003 | 17:57 | מאת: יהורם

לבני בן השנתיים וחצי נתגלתה ליפומה תחת ברך ימין בבדיקת אולטרא סאונד. נבדקנו אצל כירורג ילדים וזה טען שאין טעם לנתח אלא רק לעקוב האם הליפומה משתנה או גודלת בניגוד לרופא המשפחה שרצה לשלוח לניתוח בחרתי בעצתו של הכירורג המומחה. קבענו להפגש לאחר חודש לראות האם חל שינוי כל שהוא שאלתי היא האם ישנו סיכון כלשהו בהשארת הליפומה בגף ללא הוצאתה בניתוח??? הבנתי שהניתוח נעשה בהרדמה כללית וזאת מפאת גילו של הילד הייתי מעוניין לחסוך ממנו את "החוויה" האם ישנו סיכון בהשארת הליפומה? והאם ישנה דרך אחרת לטיפול ללא ניתוח??? יש לציין שאין כל תלונה מצד הילד ואין הפרעה בתנועה ישנה רק נפיחות קלה תחת הברך...

לקריאה נוספת והעמקה
10/08/2003 | 21:27 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ליפומה אין בה כל רע ואין צורך להוציאה אלא אם כן היא מציקה. הבעיה היא שקשה להיות בטוח ולע"ק מנקר החשש שמא זה משהו אחר. אין דרך להעלים את הליפומה שלא בניתוח.

11/08/2003 | 09:46 | מאת: יהורם

באם היה אכן מדובר במשהו מדאיג יותר לא היו סימנים נוספים לכך ...??? דברים שהיו מדגלים בבדיקות דם (ספירה וכו..) או בבדיקות אחרות כדאי לציין שנעשתה בדיקת דם והתוצאות היו טובות (שום דבר חריג) בנוסף נעשתה בדיקת אולטרא סאונד הרופאה שבדקה טענה שבודאי לא מדובר בשאת ממאירה אלא בליפומה או בהמנגליומה היות וראתה בדופלקס צבע כלי דם שנכנס לתא הכירורג שלל את ההנחה הזאת בטענה שכלי דם שנכנס לתא איננו הגדרה בהכרח של המנגליומה . למיטב זכרוני ניתן לזהות את עומק התאים ואת השתלבותם או אי השתלבותם ברקמות אחרות ולהגיע למסקנה מאד קרובה למציאות האם אני טועה?

09/08/2003 | 13:21 | מאת: ענתינה

שלום לרופא. הבן שלנו בן חודש וחצי. קיבלנו טיולון שלא מאפשר מצב שכיבה . משענת הגב בזוית של 45 מעלות בערך. האם מותר להושיבו בעגלה כזאת? ואם לא,אז מתי כן? תודה רבה. נ.ב: גם בכיסא הבטיחות שרכשנו (עם בסיס) לא ניתן להגיע למצב של שכיבה.

09/08/2003 | 15:22 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הבעיה היחידה עם טיולונים בעל הטיה היא שלא נוח להשכיב בהם את הילד על הבטן או על הצד למרות שזה לא בלתי אפשרי

07/08/2003 | 12:18 | מאת: מאיה

בתי בת שלוש וחודשיים וכל לילה כשהיא מתחילה להתעייף היא מתחילה לבכות ולהתלונן על כאבים ברגליים (ואנחנו בבית כך שזה לא ענין של לקחת אותה בחוץ על הידיים). אפילו כשאני לוקחת אותה על הידיים ממשיכות התלונות והיא אפילו מבקשת מסאג' ברגליים. האם יתכן שמדובר בשברי הליכה בגיל כזה ? אולי משהו אחר ? אצלי (האמא שלה) כשהייתי ילדה היתה תופעה שכשהייתי ממש עיפה (יותר מכרגיל) אז היו לי כאבים בשרירים של הרגליים...

לקריאה נוספת והעמקה
08/08/2003 | 17:51 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אין שברי הליכה בפעוטות בגיל ביתך. יש להניח שזה "משהוא אחר".

06/08/2003 | 18:41 | מאת: איילת

שלום לך (שוב) דוקטור לב-אל! הילדה שלי התחילה סוף סוף לזחול לפני שלושה שבועות, קצת לפני יומולדת שנה... והיום היא מתרוצצת בבית ועושה בלאגן לקול תשואות הקהל. האם כדאי לדעתך לעודד אותה לעמוד? ואם כן - כיצד? היא המון "עושה אוהל" עם הגוף (תוסיק למעלה ונשענת רק על כפות הרגליים והידיים). בזמנו אמרת לי שהתחלת הזחילה קשורה לסינפסות ( כתבתי נכון?) ושבגדול אין מה לעשות... גם עניין העמידה הוא כזה? תודה רבה!

06/08/2003 | 22:06 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אכן קצב הווצרות הסינפסותבמוח אינו תלוי במאמצנו. עם זאת אין שו ם מניעה לתרגל את שרירי הילדה על ידי העמדתה תוך כדי תמיכה

06/08/2003 | 15:29 | מאת: מירב

שלום בני,בן 13 חודש,סובל מאיחור התפתחותי: הוא לא זוחל נכון (אלא רק על הגחון...), לא יושב ובטח שלא מנסה לעמוד או ללכת. רופא ילדים אמר לי כי הוא סובל מטונוס שרירים גבוה בגפה התחתונה, וכן מהעדפה כללית של צד שמאל בגוף (משחק עם יד ימין כשהוא נשען על שמאל וכו,). חוץ מזה הוא ילד מקסים, חייכן חברותי ופעיל מאוד (מגיע לכל פינה בבית...). רציתי גם לציין כי הוא נולד פג (חודשיים מוקדם)והיה חודש באינקובטור עד שהשתחרר הביתה מהפגיה. רציתי לדעת האם ישנה סיבה להיות מודאגת? ממה נובע טונוס שרירי גבוה? על מה זה יכול להעיד? ומה אני יכולה לעשות בנידון כדי לסייע? נאמר לי שיתכן וזה נובע מפגיעה במערכת העצבים המרכזית. איזו פגיעה? האם זה הפיך? ושוב- מה באפשרותי לעשות? מחכה לתשובה בהקדם תודה רבה מירב

לקריאה נוספת והעמקה
06/08/2003 | 22:04 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אכן פיגור התפתחותי וטונוס גבוה של שרירים מעלים מיד את האפשרות שמדובר בנזק למוח סביב הלידה. באופן כללי מדובר על " שיתוק מוחי" או CEREBRAL PALSY או בקיצור CP . הבעיה היא שלוקח זמן רב להגיע למסקנה סופית . הדבר הנכון לעשותו הוא להתיעץ עם מרפאה- מכון- מחלקה להתפתחות הילד. אם אמנם יש טונוס גבוה של שרירים ברגל אחת יש לבצע תרגילים למנוע התקצרות של השרירים. פיסיותרפיסטים העובדים ב"התפתחות הילד" מומחים לטפל בבעיות אלו.

07/08/2003 | 12:12 | מאת: מירב

ד"ר לב אל שלום ראשית כל- תודה רבה על תשובתך המהירה. שנית- האם ישנה מרפאה עליה אתה ממליץ? בתודה מראש מירב

05/08/2003 | 22:52 | מאת: אור

שלום וברכה! בני בן כמעט 12. לדעתי הוא עומד עקום, כתיפיו שמוטות קדימה. התחלנו בביקורת אצל אורטופד, בביקור האחרון נעשה צילום ונמדדו 55 מעלות נטיה של קיפוזיס. הרופא די נדהם מהממצא ואמר שאכן המצב הקליני יותר גרוע ממה שהוא נראה. כרגע הומלץ- שחיה ומעקב + צילום בעוד חצי שנה. אני לא רגועה, למרות שזה רופא מצוין. יש לי נסיון קשה- [אני יודעת שזה משהו אחר], עם בן גדול יותר שיש לו סקוליוזיס מולד בעקבות חצי חוליה בעמוד השדרה ושם כשהגענו לסביבות 54 מעלות הוא טופל בחגורת בוסטון. הטיפול נמשך כעשר שנם ובגיל 12 הוא נותח. אודה אם אוכל לקבל הסבר על ההבדלים במספר המעלות בין סקוליוזיס לקיפוזיס. אבקש לדעת האם כדאי בשלב זה לקחת את בני לסדרה של טיפולים אלטרנטיביים כדי לעזור לו לסגל עמידה יציבה יותר. אם כן, איזה סוג טיפול מתאים לבעיה ולגיל שלו? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
06/08/2003 | 21:59 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הדרך היעילה היחידה להביא לישור העקומה שלהגב בעקשת ( קיפוזיס) היא על ידי חגורה. הקו האדום להתחלת טיפול הוא 45 מעלות . הזמן האידיאלי לטיפול הנו בתקופת תאוצת הצמיחה. במקרה שלך כיון שילדך עדיין לא הגיע לתקופת הצמיחה המהירה מותר להמתין עד התחלת הטפול בחגורה שכן היעילות של הטיפול בשלב זה היא פחותה בהשואה ליעילותו בתקופת הצמיחה המהירה. החגורה הטובה ביותר לטיפול בעקשת היא חגור מילווקי לעקומות גבוהות וחגורה "מתחת לבית השחי "בעקומות נמוכות. אין טיפול אלטרנטיבי לחגורה אבל יש כמה תרגילים שכדאי לעשות וזה כולל מתיחה של ההמסטרינגס שהם עפ"ר קצרים אצל ילדים "כפופים" וחחיוק שרירי בית החזה והגב לקראת תקופת החגורה שמטבע הדברים תחליש אותם במידת מה. .

05/08/2003 | 13:04 | מאת: דניאלה

שלום, בתי בת 11.5 חודשים, התהפכה מאוחר והתחילה לזחול מאוחר, הענין הוא שהיא זוחלת רק על הגחון ולא עולה על 4. היא כבר עומדת לבד בלול, אבל לא עולה על הברכיים משכיבה על הבטן ולא מתישבת לבד. היא כן מתרוממת לישיבה משכיבה בעגלה. גם הזחילה שלה די מוזרה, היא מושכת את גופה עם הידיים ולא משתמשת ברגליים. שאלתי היא , האם היא מדלגת שלב? האם יש תרגילים לעודד זחילה על 4 ומעבר לישיבה? או שפשוט לא להתערב? תודה

06/08/2003 | 21:36 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ילדים זוחלים כיון שהם שואפים להגיע מנקודה לנקודה ולא על מנת למלא אחר תכנית לימודים או אימונים כלשהיא. אם היא מרוצה מדרך זחילתה אין שום סיבה שתתערב מה גם שזה ממש לא יואיל

02/08/2003 | 17:13 | מאת: הדס

לאחרונה נתקלתי בהרבה פירסומים בחוברות של ויזה וכאלו - של מכשיר שמצמידים לגוף בעזרת חגורה והוא נותן פולסים חשמליים שאמורים לחזק את השרירים/ לשרוף שומנים ועל ידי כך לחטב את הגוף. ניתן לראות את המכשיר בכתובת: https://www.hiper.co.il/product.asp?PID=54 מהי מהות פעולת המכשיר והאם יש אמת בפעולתו? האם הוא מזיק לגוף בצורה כלשהי? על איזה חלק בשריר הוא פועל ומה הוא עושה לו? (אם בכלל?)

לקריאה נוספת והעמקה
03/08/2003 | 10:04 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

המכשירים הללו הנם שימוש מסחרי של טכניקה לעידוד הפעלת שרירים אצל חולים שאינם מסוגלים אם מחמת בעיה עצבית ואם מחמת כאב להפעיל את השירים בעצמם. היעילות שלהם לצורך חיזוק שרירים קטנה אלפי מונים מן היעילות של אימון ותרגול רגיל אבל מה זה טוב לעצלנים לפחות עד שימאס להם.

02/08/2003 | 12:34 | מאת: ofra40

בן 24 ח" נמצא איחור בהתפתחות מתאים לגיל 11ח" נולד בשבוע 37 בניתוח קיסרי. בהמשך היקף ראש גדול מהרגיל בוצעה בדיקה נורולוגיתmrמח.ממצאים:היפוטוניה הדרוצפולוס פרונטליir:הקורונלי חשד למספר איזורים ממוקמים של דיספלזיה קורטיקלית משמאל:האונה הטמפורליתסיליואנית אחורית עליונה ופריאטלית מימין האונה פרונטלית קדמית קודקודית מלאות כנראה רקמה באוזן ומסטואיד דוצדדית,אשר עוברת האדרה לאחר גדוליניום. רירית בלבד?היסטיציטוזיס? מומלץ על קורלציה קלינית ctברזולוציה גבוה לעצמות הטמפורליות בהתאם לצורך. מה פרוש התאור הנל?בעברית פשוטה. מה ההשלכות העכשויות, והעתדיות? אמצעי טיפול מומלצים. מטופל בבית החולים רמבם. בנוסף סובל תכופות מחום גבוה מאוד ללא שום הסברים וממצאים . ישנם בלוטות לימפה מוגדלות בכל איזורי הגוף.הוסבר שזה מחלת הנשיקה? הילד עובר אין ספור בדיקות ואישפוזים מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה
03/08/2003 | 10:16 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מצטער אך מדובר בסוגיה שהיא בתחום הנוירולוגיה הפדיאטרית ולא האורתופדיה.

01/08/2003 | 16:40 | מאת: נירה

שלום אבקש לשאול:בני בן השש וחצי קם לאחרונה ממיטתו מדי בוקר כשהוא צולע וטוען שכואבת לו הרגל. לאחר מספר שעות בהן הוא הולך זה משתחרר ולא כואב לו יותר אבקש לדעת מה זה?

01/08/2003 | 22:56 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

איני יודע מה זה ובהחלט הייתי רוצה לדעת ולכן אני מציע כי תפני את ילדך לבדיקה

31/07/2003 | 17:01 | מאת: שרון

וכשהוא רץ שמתי לב שכפות הרגליים שלו מופנות כלפי פנים. הוא נופל הרבה ורוצה הרבה על הידיים (מתעצל ללכת או סובל?. מבחינה התפתחותית הוא הלך בגיל שנה ושלושה חודשים ובבדיקת אגן ירכיים לא היו בעיות. האם יש לי מקום לדאגה? תודה מראש שרון

01/08/2003 | 22:55 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

יש מקום לדאגה תמיד. סיבה טובה - אין.

31/07/2003 | 14:36 | מאת: גל

שלום. בתי בת חודשיים ושמתי לב שכאשר מחזיקים אותה בגובה והיא מותחת את הרגליים, נראה כי העצם מהברך ומטה לא ישרה בשתי הרגליים. מתי מומלץ לבדוק את הענין על מנת לא לאחר במידה ויש צורך בטיפול ומה הטיפול המקובל היום? תודה.

01/08/2003 | 22:54 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

רגלי O בגיל חדשיים זה בדיוק לפי התכנון.

30/07/2003 | 02:26 | מאת: דגנית

לד"ר... שלום: אנא בבקשה ענה על שאלתי: לביתי בת 4 וחצי יש בעייה ברגליים מאז היותה תינוקת הולכת על קצה העצבעות, לאחר ביקורים חוזרים חוזרים אצל אורטופד הוחלט לנתח את הילדה. הרופא טוען שהגידים בכפות רגלייה מאחור קצרים. שאלתי היא האים הניתוח מסוכן? ואים ניתן לפתור בעייה זאת בדרכים אחרות? מודה מראש דגנית.

לקריאה נוספת והעמקה
30/07/2003 | 23:07 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הניתוח אינו מסוכן . הסכ נה העיקרית בו הנה הארכת יתר של הגידים. במיקים מסויימים אפשר לחסוך את הניתוח על ידי הזרקה של טוקסין בוטולינום ( נקרא בוטוקס)

29/07/2003 | 17:50 | מאת: גיל

שלום, עדן היא רק בת 4 וחצי חודשים אבל מרגישה מאוד נוח במצב ישיבה מלא בעגלה. בעצמה היא לא יושבת כמובן, אבל כשאנו משחקים איתה, אנחנו כבר מושיבים אותה על הבירכיים עם תמיכה. האם זה מזיק לטייל איתה במצב ישיבה בגיל זה ? אני מקווה שלא, אם כן, מה עושים עכשיו ? בתודה, גיל

29/07/2003 | 22:29 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

לא זה לא מזיק . רק על תשכחו את הכובע ואת המשקפיים בזמן שהיא קוראית את האינציקלופדיה

28/07/2003 | 10:00 | מאת: סימונה

ביתי בת 11 חודשים ועדיין לא דורכת על כף רגלה, היא זוחלת בקפיצות על הישבן, לא מוכנה להניח כף רגל על הרצפה, קניתי הליכון על מנת שתגלה את תפקיד הרגליים אך לשווא. אני התחלתי ללכת בגיל 1.8 אך זחלתי מוקדם. הלכתי לאוטופד אך טען שלא מבחין בכלום, בכל זאת ביקש יעוץ נוסף, לדעתך יש סיבה לדאגה?היא אמורה להתחילאת הגן בספטמר. לייעוצך

לקריאה נוספת והעמקה
28/07/2003 | 20:36 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אין שום חובה להתחיל ללכת בגיל 11 חודש . הניחי לביתךלצמוח ולהתפתח בקצב שלה ולא לפי תעריכי שנת הלימודים . נ.ב לאיזה גן היא תלך גן חובה או טרו חובה?

29/07/2003 | 19:43 | מאת: סימונה

היא תלך למשפחתון שבו שישה ילדים בני 1-1.5. למרות שהרופאים לא ממליצים על הילכון, ניסיתי לשים לה על מנת שתגלה את תפקיד הרגליים,אך ללא הועיל

27/07/2003 | 15:37 | מאת: ענת

שלום, בני בן 3 ומסרב לשבת זקוף ולצייר בצבעים. הוא אובחן כבעל עודף גמישות בגב והחל בטיפול פיזיוטרפי מה עוד ניתן לעשות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
28/07/2003 | 20:34 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אין דבר כזה עודף גמישות בגב. יש מצב של גמישות יתר המשפיע על כל מפרקי הגוף. אין למצב הזה טיפול מיוחד ולמעשה עפ"ר אין גם צוורך

27/07/2003 | 02:50 | מאת: golaus

בני בן 11 חודשים הוא זוחל מזה כארבעה חודשים. הזחילה שלו אינה סימטרית; ברגל אחת (ימין) הוא דוחף קדימה (לא על הברך כאם כל כף הרגל מונחת על ריצפה) ואילו את הרגל השניה הוא כאילו גורר (הוא אינו מתרומם עליה). כיום הוא עומד זקוף ללא תמיכה ומסוגל אף לצעוד מספר צעדים ללא תמיכה. אבל תמיד כאשר הוא מתרומם למצב זקוף הוא משתמש ברגל ימין. האם זו בעיה? האם יש מקום לפיזוטרפיה? תודה!

28/07/2003 | 20:31 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אין כאן שום בעיה הדורשת טיפול

26/07/2003 | 22:55 | מאת: מוטי

שלום, בגיל 7 חליתי במחלת פארטיס שבירך, בעקבות המחלה נותחתי בביה"ח העמק ע"י ד"ר קאופמן. כיום אני בן 29 ולאחרונה במהלך ביצוע תנועות מסוימות נשמע מעין רעש של פריקה מאיזור הירך (היכן שנותחתי), לאחר "הפריקה" אני סובל מכאבים עזים ותנועה מוגבלת ברגל. ברצוני לשאול האם ישנם חידושים שבעזרתם ניתן לקיים אורח חיים תקין, שניתן לבצעם כעת- כל עוד אני צעיר? בתודה מראש, מוטי.

28/07/2003 | 20:30 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

לפנישמחדשים כדאי לדעת במה עסקינן כלוומר לבדוק אותך ולמצא מה מקור כאב.

31/07/2003 | 11:24 | מאת: מוטי

שלום, שאלתי לגבי החידושים שבתחום - ועל כך לא קיבלתי תשובה. וזאת אני שואל בלי שום קשר לאבחנתם של רופאי.

25/07/2003 | 08:59 | מאת: אורית

שלום לד"ר בני צריך לעבור ניתוח להארכת גיד אכילס כתוצאה מקלאב פוט דו"צ, הוא בן חצי שנה, הייתי רוצה לקבל עוד מידע על הניתוח ואופיו(צורת הרדמה, משך הניתוח, סיכויי החלמה וכד') אם יש אתר כלשהו שמספק את המידע הרלונטי, אשמח גם תודה ויום טוב אורית

לקריאה נוספת והעמקה
25/07/2003 | 09:29 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

יש כל כך הרבה שיטות להאריך גיד אכילס שאת מוכרחה לשאול את המנתח העתידי מה בדיוק בכוותו לעשות ומה המשך הטיפול. אשר לאתר הרי לך אחד מינירבים: http://www.hopkinsmedicine.org/orthopedicsurgery/peds/clubfoot_new.htm

23/07/2003 | 10:14 | מאת: מיכל ל

בני החל ללכת קצת יותר מחודש. ההליכה שלו היא קצת מוזרה כאשר הרגליים קצת יותר פשוקות מהרגיל (קצת נראה כמו ברוז) אך ההליכה שלו יציבה מאוד,האם זה שלב נורמלי בהליכה? רציתי גם לשאול מתי מומלץ לקנות נעליים ראשונות ומה התכונות שחשבו שיהיו לנעליים ראשונות. תודה, מיכל

25/07/2003 | 09:32 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הליכה מוזרה זה הכלל ולא היוצא מן הכלל . נעליים דרושות רק לשם הגנה על כף הרגל מפני קוצים שברי זכוכיתומזיקי ממזיקם שוני. פרט לכך עדיף יחף. אשר לאיזה נעל - הכלל הוא ללכת עם ולהרגיש בלי. . נעל רכה גמישה קלה ( לרגל ולכיס ) גדולה ב מספר אחד ממספר הרגל ותופשת טוב את העקב.

22/07/2003 | 16:35 | מאת: אורלי שוחט

שלום, רציתי בבקשה לבדוק, ילדי הינו בן שנתיים וחצי ונוהג לשבת ישיבת W . האם יש לצורת ישיבה זו איזשהו אפקט שלילי על התפתחותו? כיצד ניתן לטפל בנושא? האם יש ללכת לאיזשהו מומחה בתחום אורטופדי או פיזיוטרפיה כלשהי, נראה לי שלילד יש נטיה לכיוון רגלי X תודה מראש בברכה אורלי

22/07/2003 | 16:44 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ילדים היושבים בצורת W נוטים לעשות זאת משוו שיש להם פיתול פנימי של עצמות הירך וישיבה זו טבעית להם. מנגד מקובל לחשוב שהישיבה הזאת מחמירה את הפיתול הפנימי.( בלי ביסוס עובדתי ) ידוע שהפיתול הולך ומתיישר עד גיל 7 ולכן בדרך כלל מתעלמים מן העניין. אם את מודאגת מאד פני לאורתופד שיבדוק את מה שנקרא פרופיל הפיתול של הגפיים התחתונים

22/07/2003 | 08:37 | מאת: גן עדן

שלום רב לצערי, אני פעילה מאוד בפורום.... בני בן החצי שנה מטופל בקלאב פוט מהיום השני להיוולדו, כרגע הוא מטופל בסדים. בכף הרגל ישנם קפלים אחוריים שעד כה היה נדמה שהם נוצרו כתוצאה מיישור הרגליים וטיפול בגבס. לאחר התייעצות נוספת עם אורטופד, הוא טען שהקפלים מוזרים לו וייתכן ומדובר ב ARTHNOFYPORS ייתכן ולא רשמתי נכון. האם אתה מכיר איזו בעייה שדומה למה שתיארתי ואם כן, האם אוכל לקבל יותר מידע על כך. בתודה מראש ויום טוב אורית

לקריאה נוספת והעמקה
22/07/2003 | 10:06 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ARTHROGRYPOSIS MULTIPLEX CONGENITA זה השם במלואו . בראשי תיבות AMC בדיבור יום יומי ארתרוגריפוזיס. ז ו מחלה מולדת קשה מאד פוגעת עפ"ר במספר רב של מפרקים כתפיים ידיים ורגליים דוגמא תוכלי למצא ב:http://www.akronchildrens.org/neuropathology/fig13-8.html רגל סוסנית(קלב פוט) זה רק חלק מן המחלה . מה שמאפייןאת המחלה הזאת הוא העדר קפלים מעל למפרקים הפגועים מחמת חוסר תנועה עוד ברחם והקושי העצום לתקן את העווגים. הכנסי לGOOGLE הקלידי את השם שלמעלה והגדירי חיפוש תמונות תמצאי כמה עשרות אתרים עם תמונות שיתנו לךמושג די ברור על המחלה.

22/07/2003 | 12:17 | מאת: גן עדן

תודה רבה, עזרת לי מאוד והרגעת אותי. יום נעים אורית