דלקת במפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

08/09/2004 | 13:53 | מאת: טל

שלום, רציתי בבקשה לשאול: בני בן ה-5 החל לצלוע מזה 3 ימים (צליעה עם תלונות על כאב בברך ימין) בבדיקה אצל רופאת ילדים + צילום ברך קיבלתי את התשובה הבאה: צילום ברך-קו לוצנטי בקונדיל לטרלי של הפמור. תפליט בחלל הברך. כמובן שמיד הופננו לאורטופד, ובבדיקה אצלו שכללה דווקא צילום + אולטרא סאונד של האגן - התברר שגם באגן יש נוזלים.... האורטופד כינה את התופעה כ- דלקת של מפרק הירך, ושלח את הילד לגן ולחזור לשיגרה. עלי לציין שהילד שהוא "פלפל" מטבעו, אפילו עם חום גבוה אי אפשר לעוצרו, ולעומת זאת במקרה הזה, הילד פשוט מתלונן על כאב בכל תזוזה של הרגל. ומסרב ללכת בכל תוקף.... האורטופד עוד ציין שרק במידה והחום יעלה מעל 38.5 - יעשה לו בדיקות נוספות (נכון ליומיים האחרונים - יש לילד חום של 38. אודה לך אם תוכל להמליץ לי על הנחיות נוספות לטיפול (לדוגמא - מנוחה...., והאם זה לא חריג שיש נוזלים גם בברך וגם באגן..)) תודה מראש טל

10/09/2004 | 18:59 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

בצילום ברך לא ניתן לראות נוזל ולכן אני תמהה על התשובה שקיבלת. אשר לנוזל במפרק הירך במידה שהילד אמנם צולע עדיף לתת לו מנוחה . יש שאפילו מאשפזים את הילדים הללו לצורך מעקב צמווד שמא מתפתחת דלקת זיהומית ומקבעים את הרגל במתיחה . ההחלטה מה לעשוות מבוססת גם על כמות הנוזל במפרק וזאת באאה לידי ביטוי ברווח שבין ראש הירך והקופסית שלו. רווח זה ניתן למדידה באמצעות האולטרהסאונד והוא בדרך כלל עד 4 מ"מ. נהוג לבדוק את שני מפרקי הירכיים ולהשוות. אם ההבדל עולה על 2 מ"מ אפשר להגיד בודאות כי יש אמנם נוזל

מנהל פורום אורתופדיית ילדים