מיטת ילדים/נוער

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/08/2004 | 21:44 | מאת: מירה

שלום רב. יש לי ילד בן שנתיים וחצי ואני רוצה להעבירו ממיטת תינוק למיטת נוער/ילדים. כיצד ואיזה מזרון הכי טוב לילד בגיל הזה, בהנחה שהמיטה תשמש אותו למשך מספר שנים. חלק אמרו לי מזרון סנדויץ עבה וקשה על מנת למנוע עקמת בגב, חלק אמרו לי מזרון עבה אבל רך, והאמת שאני די מבולבלת. אשמח לקבל עיצה ממומחה. תודה, מירה.

04/08/2004 | 13:43 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מזרון בין שקשה או רך אינו גורם או מונע עקמת . מזרון גם אינו גורם למחלה כל שהיא בגב . מסקרים שנעשו את צל בוגרים המזרון הטוב ביותר היה בעל קושי בינוני. פעוטות מחמת גמישותם , שמנמנותם, והאלסיטות של עורם מסוגלים לסבול כל סוג של מצע ולישון כמו מלאכים. מכאן שהשיקול החשוב היחיד בבחירת מזרן לפעוט הנו הפרקטיות שלו (עמידות, קלות הניקוי משקל נמוך ) . .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים