כאבים לילד בן 4 ברגל ימין ,ובלילה נתפסות האצבעות .

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/09/2011 | 14:04 | מאת: אוסנת

שלום רב, אני אמא לילד בן 4 שמתלונן לאחרונה על כאבים ברגל ימין ולעיתים לקראת הערב נתפסות לו האצבעות והוא צורח מכאב ולא מוכן ללכת ולדרוך על הרגל לאחר עיסוי קל יש שיפור קל. התופעה מחמירה בזמן שהוא מקורר ושיש לו חום ואז הוא הולך תוך כדי צליעה בכל תקופת המחלה. מה לעשות??? אני מאודד מודאגת מאחר ומדובר בילד עם עבר רפואי לא פשוט: הריון עם ריבוי מאוד גדול של מי שפיר לידה תקינה היה מאושפז 13 יום לאחר הלידה בעקבות: צהבת,ירידה במישקל מעל 10% ממשקלו,בירור מדוע האוכל יוצא מהאף באותו קצב וכמות שמוכנסת מהפה, רפלוקס, לרנגומלציה, חור בלב שלא נסגר בזמן היה מעקב ולקראת גיל שנתיים נסגר. בגיל שנה ועשרה חודשים בוצע ניתוח להסרת שקדים ואנדואיד בעקבות דום נשימה בשינה, נזלת כרונית וגדילת השקד השלישי. הנזלת לא פסקה גם לאחר הניתוח אין דלקות ריאות ואוזניים והשמיעה תקינה ,כל הנוזלים מתנקזים באף. אנא עזור לי מה לעשות הילד מאוד רגיש ומנוזל כל הטיפולים ההיסטמינים כשלו והנזלת לא נכנעת. חשוב לציין שהילד התעורר מהניתוח באיחור רב,וההחלמה הייתה איטית מאוד הפצע הגליד באיטיות אני כותבת את זה כי כנראה יש מחסור בויטמין e טרם ביצעתי בדיקות זו רק השערה שלי. לתשובתך אודה

נשמע שזוהי תופעה נפוצה שאינה קשורה לכל הסיפור, קחי אותו לבדיקת אורתופד ילדים ואפשר גם לבדוק רמות ויטמין D, אין מה להילחץ, בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים