כאב גב עליון לילדה בת 5

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

18/03/2019 | 18:30 | מאת: אלונה

בתי ה 5 סובלת מזה שבוע מכאב גב (בחלקו העליון). בביקור אצל רופאת הילדים היא אמרה שהיא רואה שהשריר תפוס. לאחר כמה ימים ובהעדר הטבה, לאחר טיפול של חימום המקום ומריחת בן גי פנינו היום לאורתופד. האורתופד בחן חיצונית את הילדה ואת הגב, איבחן שלדתו מדובר בגב תפוס, הציע טיפול של נורפון לשבוע. ביקשתי צילום - אמר שאין צורך ביקשתי בדיקות גב- אמר שאין צורך. הילדה למרות כאב הגב, פעילה וחייכנית טוענת לאב בעיקר בריצה וקפיצה. בכאב לצידי עמוד השדרה בחלק העליון. למיטב הבנתי בדרכ ילדים אינם סובלים משריר תפוס. אציין ש האורתופד אינו מומחה לילדים. האם יש צורך בבדיקות נוספות? האם יש מקום לאבחנה אחרת פשוט מודאגת שחלילה אנחנו מפספסים משהו

תני לה נורופן ל 3 ימים ומנוחה מפעילות, אם חולף יופי ואם לא גשו לרופא הילדים ולאורתופד ילדים לבדיקה. יכול להיות שריר תפוס גם אצל ילדים.

18/03/2019 | 18:43 | מאת: אלונה

תודה על תשובתך המהירה. מה למעשה השלב הבא?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים