נגישות
נגישות

שיני בינה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

09/05/2007 | 23:00 | מאת: רז

שלום יש לי שאלה צומחות לי שיני בינה תחתונות (שיני הבינה כלואות כפי שהוסבר לי), הצמיחה עצמה התחילה עם גיוסי לצה"ל לפני כשנה, שנה וחצי משהו כזה...הומלץ לי להוריד אותן במהלך השירות (במהלך ה-3 שנים) בשבוע האחרון זה התחיל קצת ללחוץ...לא כאבים איומים אלא סתם לחץ כזה לא נעים אז החלטתי להוריד אותן במועד מוקדם ככל האפשר. שאלתי היא האם השיניים התחתונות יכולות לזוז בעקבות צמיחת שיני הבינה ? בגלל שאולי הן כלואות אז הן מנסות לצאת בכוח וכתוצאה מכך הן דוחפות את שאר השיניים ובעצם הורסות את יישורן ?...האם זה אפשרי מצב כזה ? או שאולי זה בעצם תהליך שלוקח הרבה מאוד זמן ובפרק של שנה וחצי..מאז בקיעתן זה לא אפשרי ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רז שלום, הדיעות בנושא שיני הבינה חלוקות ,ישנה אכן טענה של דחיפת השיניים עי שיני בינה אך קשה לשן אחת להזיז את כל שיני הלסת ולכן הדיעה הרווחת שוללת טענה זו, מצד שני בקיעת שן בינה כלפי השן שלפניה (הטוחנת השניה ) יכולה לצור ספיגה של שורש השן הטוחנת או לחילופין עצם המצאותה על חשבון עצם יכול לצור כיס חניכיים עמוק ובלתי ניתן לתחזוקה

15/05/2007 | 15:52 | מאת: רונית

לי זזה שן עקב צמיחת שן בינה - לפי דעתי תקדים תרופה למכה ותעקור.....

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה