טיפולי שורש

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

28/11/2004 | 12:09 | מאת: שוש

האם רופא יכול לדעת אם 2 טיפולי שורש נעשו בזמנים שונים או באותו הזמן? אם כן- האם אפשר לדעת זאת רק באמצעות צילום או צריך "לפתוח" את השן? תודה רבה.

28/11/2004 | 12:11 | מאת: שוש

בזמנים שונים- הכוונה לפער של שנים (כ-5-6 ) בין ביצוע 2 הטיפולים. וכמובן השאלה מתייחסת למצב בו הטיפולים לא הצליחו.

שוש שלום, אם טפולי השורש בוצעו באותה מרפאה ,הכי פשוט זה לבדוק בכרטיס הטיפולים. קשה מאד לדעת לגבי זמני בצוע טיפולי השורש,בטיפולים ישנים מאד ניתן לראות בצילום פיני כסף או לחילופין צמנט,אך בטיפולים חדשים יותר ישנו גומי בכל התעלות. במקרים מסוימים ניתן לאחר פתיחת השן לזהות את צבע הגומי (אם זהה או שונה )אך פער של 5 שנים כמעט אין דרך לבדוק אלא ברשומי המרפאה.

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה