כתרים ללא מתכת

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

25/11/2004 | 18:43 | מאת: לילך

ד"ר אמיד שלום! שמעתי שניתן לבצע כתרים ללא מתכת בכלל האם זה נכון? האם הכתרים מספיק חזקים? ולאילו מקרים זה נועד? תודה

לילך שלום, אכן במקרים רבים נהוג לבצע היום כתרים ללא מתכת (בעיקר על שלד זירקוניה או אלומינה אוקסיד)לכתרים אלו יש יתרון אסתטי בכך שמאפשרים מעבר קרני אור דרכם בדומה לשן טבעית ואינם אטומים כמו כתרים על בסיס מתכת (למרות שניתן גם לצור כתרים אטומים ללא מתכת ). ניתן להשתמש בכתרים אלו גם בשי ניים אחוריות למרות שיחסית הם פחות חזקים מכתרים עם בסיס מתכתי,ומומלץ לא להשתמש בהם בגשר מעל 3 יחידות.

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה