איך יודעים מה מידת ההצלחה של כיפוי מוך?

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

08/11/2016 | 02:49 | מאת: יוסי

שלום שן טוחנת (אצל מבוגר) שעברה הסרה של סתימה ישנה עקב עששת, הסתימה החדשה (קרובה מאוד לעצב) לא שיפרה את המצב. הסתימה החדשה הוסרה ובוצע כיפוי מוך עם סתימה זמנית. ומאז יש שיפור. איך ניתן לדעת האם השן ניצלה מטיפול שורש מלבד השיפור בסיממפטומים? והאם השיפור הוא אמיתי או זמני בזכות החומרים וכן החומר שיש בסתימה הזמנית, ולאחר הסרתה הסתימה הזמנית וביצוע סתימה קבועה המצב ישתנה לרעה? תודה

עצם השיפור בסימפטומים מעודד ולרוב משמעותו שכיפוי המוך אכן הצליח אך התשובה הינה רק לאחר בצוע מחדש של הסתימה ומבחן לאורך זמן

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה