האם ניתן לצבוע גבולות ששינו צבע של סתימה תקינה?

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

07/11/2016 | 11:47 | מאת: שמואל

שלום רב, יש לי סתימה בשן הקדמית שנמצאת שם מעל 10 שנים. אין בה שום בעיה, הצבע שלה דומה לשיניים ליד, אך הגבולות בין הסתימה לשן עצמה שינו צבע עם השנים, ועכשיו זה נראה כאילו מישהו צייר קו דק בצבע חום כהה על השן. מכיוון שזה עניין אסתטי בלבד ואין כאב או בעיה תפקודית, אני לא רוצה להוציא את הסתימה ולהחליפה. האם אפשר לצבוע את גבולות הסתימה כך שיראו כמו שאר הסתימה והשן? ואם כן, למי פונים? תודה רבה!

שמואל שלום, בדרך כלל פס כהה בשולי סתימה משמעותו עששת ולרוב (במיוחד בסתימה הנמצאת 10 שנים בפה) חדירת העששת לעומק השן משמעותה עששת המתקרבת אל המוך ויכולה להגיע עד למצב של טיפול שרש, מומלץ להחליף את הסתימה הנמצאת 10 שנים בפה לאור הפס הכהה גם אם צבעה של שאר הסתימה לא השתנה

09/11/2016 | 11:06 | מאת: שמואל

אני אלך לבדוק את זה במרפאה. אבל במידה והצילום לא מראה עששת, האם אפשר לצבוע את שולי הסתימה?

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה