שאלות לגבי חשיפת שתל

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

04/10/2016 | 09:16 | מאת: שרית

רציתי לשאול האם במקרה של שתל בלסת עליונה קוברים את השתל מתחת לחניכיים שאצטרך חשיפת שתל ומהי הפרוצדורה של חשיפת שתל מה עושים בדיוק והאם היא כרוכה בכאבים חזקים שוב אחרי , והאם זה שוב כולל תפרים ושמירה על צחצוח ואכילה רכים ומהשלב הזה כמה זמן אחרי מתחילים בשיקום.

שרית שלום, בשתי הלסתות במקרים מסוימים קוברים את השתלים מתחת לחניכיים (זו אגב השיטה המסורתית בהשתלות כבר כ 30 שנה),בחלק מהמקרים ניתן לבצע שיקום זמני מיד בזמן ההשתלה ובחלק אחר מהמקרים השתל אינו קבור מתחת לחניכיים אלא כיפת ריפוי מבצבצת מעל לחניכיים, ישנן מספר אפשרויות לחשיפה החל מחיתוך נרחב ובעקבותיו תפירה ועד לחיתוך נקודתי מעל ראש השתל בלבד, בדרך כלל ניתן לשקם כ 3-4 שבועות מהחשיפה

04/10/2016 | 13:29 | מאת: שרית

אצלי זה גם הרמת סינוס האם במקרה זה החשיפה יכולה להיות מורכבות כלומר מה הקאיטריון אם החשיפה פשוטה או מורכבת?

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה