שאלה בנוגע לשיוף שיניים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

04/09/2016 | 01:52 | מאת: תומר

שלום רב, 2 השיניים הקדמיות שלי גדולות בהרבה יותר משאר השיניים בפה. מה עליי לעשות כדי להקטין את 2 השיניים הקדמיות ועם כך ליצור יפה? חשוב להגיד שמבנה השיניים שלי בכללי ישרות ואני לא מעוניין בטיפול של יישור שיניים עם גשר או טיפול אחר. ברצוני לשאול על שיוף השיניים, האם יש בזה סיכון? האם התוצאה היא אסתטית? וכמובן מה המחיר שנע טיפול כזה? תודה רבה:}

תומר שלום, שיוף שיניים בלבד אינו יכול ברוב המקרים להוות פתרון משום ששכבת האמאיל המגינה על השיניים הינה בעובי מוגבל וחדירה אל שכבת הדנטין הפנימית יכולה לגרום לרגישות מתמשכת בשיניים לכן כל שיוף מעבר להורדה מינימליסטית חייב להיות מלווה במתן פתרון שיקומי (בעזרת חרסינה או חומרים מרוכבים ) בהתאם לתכנון שיש לבצע מראש , ישנן מספר אפשרויות לפתרון החל מקיצור שיניים קדמיות ועד להארכת שיניים אחרות -תלוי במקרה ובהדמיה המבוצעת לפני הטיפול

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה