שאלה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

24/09/2005 | 13:47 | מאת: שרון

שלום רב, אני בטיפול מקיף,ושמתי לב שהרופאים משתמשים במספרים לציון שיניים.האם אפשר לקבל הסבר כיצד ממוספרות השיניים או אולי הפניה למקום עם הסבר?תודה מראש!

שרון שלום, ישנן שתי צורות מספור ,האמריקאית והאירופאית(הנהוגה בארץ),לפי השיטה האירופאית הפה מחולק לארבעה רבעים (קו האמצע מחלק כל לסת לשנים ובכל לסת ישנם שני רבעים כל רבע ממוספר מ-1 עד 4 רבע עליון ימין הוא 1 וממנו המספור לרבעים הוא עם כיוון השעון, בכל אחד מהרבעים יש שמונה שיניים כאשר השן הקרובה ביותר לקו האמצע תקבל מספר 1 והרחוקה ביותר תהיה מספר 8, כל שן ממוספרת לפי מספר הרבע ולאחריו מספר השן כך תהיה השן השניה ברבע ימין עליון שן מספר 12 ואותה שן ברבע שמאל תחתון תהיה 32 אם לא מסתדר לך ננסה שוב..

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה