גשר על שתלים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

14/08/2005 | 14:48 | מאת: lizi

ברצוני לדעת באם זה נכון , שגשר על שתלים בלסת תחתונה, לא אמור להיות סגור הרמטית עם החניכיים, מאחר וראשית אין אפשרות, וכמו כן צריך להיות רווח על מנת שניתן יהיה לנקות מתחת לגשר, מאחר וחוט דנטלי לא עובר בין השתלים. פשוט בזמן האוכל נתקע שם מעט מזון, ונאמר לי שזו הדרך נכונה ליצירת גשר מעל שתלים. אשמח לקבל את דעתך. תודה.

ליזי שלום, קצת קשה לי להבין לאיזה מרווח את מתכוונת ,אם הכוונה למרווחים בין השיניים הרי שלאלו יש תפקיד חשוב בשמירה על הנקיון,אם הכוונה לחרסינה באיזור שן המשלימה שן חסרה שאינה על שתל הרי ששם לא אמור להיות מרווח והחרסינה אמורה להיות במגע עם החניכיים,אם תתארי לי לאיזה מרווח כוונתך אוכל לענות בצורה טובה יותר

15/08/2005 | 15:27 | מאת: ליזי

ראשית, תודה על תשובתך. כוונתי היא במרווח בין הגשר לחניכיים, כי הרי לא יכול להיות מרווח בין השיניים בגשר שהוא חתיכה אחת (לפי הבנתי), ואכן נעשה גשר עקב חוסר שן מלבד השתלים. במידה ולא יהיה מרווח בין הגשר לחניכיים, וכמו כן לא בין השיניים, אז כיצד ניתן לנקות?? חוט דנטלי לא עובר. מקוה שהסברתי את עצמי טוב יותר. תודה על שיתוף הפעולה.

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה