צבע אפור בחניכיים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

08/05/2005 | 20:19 | מאת: יהודית

לד"ר אמיד יש לי גוון אפור בחניכיים מעל כתר חדש ששמו לי בפה בלסת העליונה קדימה. השן היא ללא מתכת. בעקבות שאלתי אותך בפורום הבנתי שהגוון נובע ממדרגה גבוהה מדי של הכתר. שאלתי היא האם לאחר שפותרים את הבעיה הגוון האפור חולף והחניכיים חוזרות לגוון הרגיל שלהם. בתודה מראש יהודית

יהודית שלום, העמקת מדרגה (השחזת השן עמוק יותר מתחת לחניכיים )יכולה לפתור ולהעלים פס כהה אם הוא נובע מחלק מהשורש המבצבץ מעל לכתר או אם יש השתקפות של שורש כהה דרך החניכיים ועצם הכנסת הכתר מתחת לחניכיים יכולה לצור חיץ בין השרש הכהה לבין החניכיים ולהקטין את ההצללה (רק באיזור בו הכתר יסתיר את השורש אך לא לאורך כל אורך השורש) פס כהה הנובע מדלקת או משנוי צבע החניכיים בעקבות חומרים שחדרו אל תוך החניכיים (ממתכות או מאמלגם )לא יעלמו בדרך זו

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה