מה מותר ומה אסור עם תותבות

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

04/05/2005 | 10:01 | מאת: דרדרינה

שלום מהם המגבלות עם התותבות? מה אי אפשר לעשות איתם ?(אם בכלל) ולאחר הניתוח של העקירות שאחריו ישימו לי את התותבות המליצו לנו לאכול דברים נוזליים וקרים כמו מעדנים ושייקים ,ורציתי לדעת אם מותר דברים עם סוכר כמו גלידה ומעדנים עם סוכר ושייקים עם פירות.ולכמה זמן אני אצטרך לאכול ככה. תודה.

דרדרינה שלום, עם תותבת לאחר עקירות רצוי לאכול מאכלים רכים לאו דוקא גלידות ושיקים,ביום הראשון לאחר העקירה אכן אין להכניס לפה דברים חמים כדי לא לפגוע ברפוי לאחר העקירות אך לאחר מכן ניתן הבהדרגה לחזור למזון נורמלי אך לצערי ישנם סוגי מזון קשים (תפוחים ,גזר וכו) שקשה ולעיתים בלתי אפשרי ללעוס ולטחון עם תותבות ומסיבה זו הנטיה היא לבצע שתלים ולא להשאר עם תותבת בכל מקרה בו יש תנאים מתאימים להשתלה. אין קשר לסוכר-לא ניתן לקבל עששת בשיני ם המלאכותיות בתותבת.

05/05/2005 | 10:10 | מאת: דרדרינה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה