תיקון חידוש טיפול שורש

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

25/04/2005 | 23:14 | מאת: מאי

שלום התייעצתי עם רופא שיניים שעושה טיפולי שורש בלבד לגבי שן שנעשה בה חידוש טיפול שורש כושל. במכתב כתוב שצילום הרנטגן מדגים הרס כותרתי רחב עד אזור מסעף השן. טיפול שורש לקוי שניתן לשפר. יש להחליט האם לעקור השן או לבצע hemisgccim (לא יודעת אם כתבתי נכון את המילה) הנילווה ח.ט.ש בשורש m+d. הוא הציע אפשרות של חיתוך שני שורשי השן ולשים מבנה יצוק ואז שני כתרים קטנים נפרדים על שני החלקים. הוא טוען שהרופא המשקם צריך להחליט אם זה אפשרי. מה דעתך על טיפול כזה ומהם סיכויי ההצלחה שלו? אשמח לקבל תשובה

מאי שלום, אכן גם אם טכנית ניתן לבצע חדוש טיפול שורש במקרה שהעששת הגיעה למסעף הרי שההחלטה צריכה להיות קודם כל אם ניתן לשקם את השן (עי כתר אחד או כתר לכל שורש ),ההחלטה היא בידי הרופא המשקם וצריכה לקחת בחשבון גם את עובי קירות השורשים לאחר סלוק העששת וגם את כמות העצם המאחזת מסביב לשני השרשים, בהחלטה אם לעקור את השן צריך לקחת בחשבון גם את החלופות העתידיות לעקירה-שתל או גשר וגם הן תלויות בכמות העצם ובמצבן של השיניים האחרות באיזור

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה