שתלים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

20/10/2004 | 08:06 | מאת: אמ

שלום וברכות לפורום החדש ! שאלתי, למי מבין רופאי השיניים יש אישור/הסמכה להתקין שתלים? האם אלו רופאי שיניים שהתמחו בכירורגיה פה ולסת? מומחים למחלות חניכיים? מרופא השיניים שלי הבנתי בעקיפין שהעניין די פרוץ ולא מוגדר רשמית. תודה לך

שלום ותודה לברכות! אכן נושא השתלים אינו מוגדר רשמית כמו גם נושאים אחרים ברפואת שיניים (יישור שיניים למשל). ההגיון הרפואי הינו להשאיר תחום זה למומחים לחניכיים ולכירורגים לפה ולסתות משום מיומנותם והכשרתם בטיפול ברקמת החניכיים והעצם יחד עם התאמת מרפאותיהם לביצוע פרוצדורות כירורגיות. המלצתי לערב כבר משלב בניית תכנית הטיפול רופא שיניים משקם אשר יכוון את כמות השתלים ומיקומם בפה בהתאם לסוג השיקום האמור להבנות על גבי השתלים (כתרים,תותבת,גשר וכדומה). רופא השיניים המשקם מכין תבנית כירורגית (סטנט כירורגי)המכוון את הרופא המשתיל ומדריך אותו בזמן בצוע ההשתלה לגבי המיקום האידיאלי של השתלים בהתאם לסוג השיקום.

20/10/2004 | 22:00 | מאת: אני

אבקש לקבל הודעות בהקשר לשתלים

20/10/2004 | 22:30 | מאת: אמ

שלום ! אני מודה לך על תשובתך. הזכרת שגם נושא יישור שיניים לא מוגדר רישמית. האם התמחות באורתודונטיה היא לא התנאי לבצע טיפולים של יישור שיניים? תודה

23/10/2004 | 11:18 | מאת: ויקטור

אחרי כמה זמן אפשר לדעת עם השתלים נקלטו ומה הסימנים עם לא יש לצין כי קימים בפי שתלים כ15 שנה

ויקטור שלום! יש להבדיל בין קליטת שתלים טרום העמסה כלומר עוד לפני שהורכב עליהם השיקום (כתרים ,גשרים,תותבות)וזוהי הקליטה הראשונית של השתל ,רצוי לחכות מספר חודשים לפני העמסת השתל (4-6 חודשים) ומשלב העמסה על גבי השתלים אנו מתיחסים לפרק הזמן שבו השתל מתפקד בפה עם השיקום. 15 שנה זהו פרק זמן מכובד אך השאלה היא האם ניתן לשקם שוב על אותם שתלים,הדבר דומה לגשר הנמצא על גבי שיניים, לעיתים מגיעים מתרפאים עם גשר שהחזיק שנים אך השיניים הגיעו לשלב שבו לא ניתן לעשות בהן יותר שימוש ויתכן שהחלפת השיקום מספר שנים קודם היתה מאריכה את חיי השיניים בפה ומאפשרת להשתמש בהן כמאחזות לגשר לשנים רבות נוספות תוכל להאריך את "חי" השתלים אם תקפיד על תחזוקה נכונה בעזרת צחצוח יחד עם עבודת שננית בתדירות המתאימה (בדיוק כמו בשיניים טבעיות ויותר..)

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה