כתמים על השיניים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

05/10/2008 | 11:03 | מאת: ליה

אני בת 27 ולפני כשנתיים החלו להופיע לי כתמים מעין חומים צהבהבים על השיניים התחתונות הקדמיות בחלק שקרוב לחניכיים, ובשיניים העליונות הקדמיות בחלק הרחוק מהחניכיים. במהלך הזמן הכתמים מאוד מתפשטים ומשני פסים קטנים עכשיו הם ממש בולטים לעין ואף מתפשטים לחלק שבין 2 השיניים הקדמיות ולשיניים קדמיות נוספות. מה זה יכול להיות והאם ניתן להוריד את הכתמים? האם זה עשוי להיות חיידקים צובעי שיניים למרות שבחלק מן השיניים הם מופיעים בחלק הרחוק מהחניכיים?

ליה שלום, התשובה לשאלה האם זוהי צביעה חיצונית כתוצאה מחידקים תהיה מאד פשוטה לאחר ניקוי שיננית המסירה צביעה חיצונית בעזרת תרסיס של אויר חול ומים ואם אכן הכתמים כתוצאה מצביעת חידקים או צביעה חיצונית אחרת היא תעלם, קשה לי להאמין שהכתמים הנם מצביעה ,לא בדקתי אותך אך הגיוני יותר שהכתמים היו עג השיניים כבר בעבר ועם התכהות השיניים הם בולטים יותר לעין אך שוב -ללא בדיקה זוהי השערה בלבד

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה