הסרת כתמים מהשיניים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

18/06/2008 | 16:27 | מאת: טל

כיצד ניתן להסיר כתמים חומים מהשיניים שנוצרו ע"י פיגמנטציה של עודף פלואוריד?

טל שלום, אם צבע השן הינו תקין והבעיה הינה רק כתם על גבי חלק ממנה ניתן בשלב ראשון לנקות את האיזור הכהה בתנאי שאינו עמוק מאד ולמלא בחומרי סתימה בצבע השן, במקרים קשים יותר ניתן לצפות את חזית השיניים המוכתמות בעזרת ציפויי חרסינה המסוגלים למסך את הכתמים הכהים ולצור צבע מחמיא לשיניים או בעזרת חומרי סתימה בצבע השן ,יתרון ציפוי עם חומרי הסתימה הינו עלותם הנמוכה יחסית אך חומרים אלו סופחים עם הזמן משקעים מחלל הפה כמו גם מאוכל ושתיה ולאחר מספר שנים משנים צבעם ומרקמם ומסיבה זו יש להחליפם בעוד שהחרסינה אינה עוברת שינויים

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה