חידוש טיפול שורש במקום עקירה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

19/02/2005 | 23:28 | מאת: מאי

שלום לפני כשלושה חודשים עברתי חידוש טיפול שורש בשן עם כתר שקיים 7 שנים. הטיפול הגיע בעקבות סוג של נפיחות באיזור החניכיים של הכתר כמו גולה קטנה. נאמר לי שה סימן לסדק בשן, ושהצלחת הטיפול לא בטוחה. לאחר שהטיפול נכשל אמרו לי שיש צורך בעקירה. התייעצתי עם רופאים נוספים שלא הצליחו לראות בבירור את הבעיה בצילום רנטגן. בייעוץ אחד עם רופא מומחה לטיפולי שורש-אנדודונט הוחלט שיש שבר באספקט ה-d של שורש d והשן לעקירה+שתל. רציתי לדעת אם בכל זאת אפשר להימנע מעקירה ולטפל בשן ולהציל אותה. הבנתי שיש אפשרות שהשן נפגעה יותר במסגרת הטיפול שנעשה לי. יש לציין שהכל התחיל לפני חצי שנה וכבר 3 חודשים אני מסתובבת עם הדבקה זמנית על השן שהוצאה כמה פעמים בהתייעצויות עם הרופאים לאחר חידוש טיפול השורש הכושל בלסת התחתונה. אשמח לשמוע את תשובתך. תודה

מאי שלום, לא ברור לי משאלתך האם זוהה בודאות הסדק או שישנו חשש לסדק, אם הסדק זוהה בודאות יש לעקור את השן כמה שיותר מהר משום שהמצאותה בלסת יגרום לאבדן עצם החשובה מאד להשתלה. כל עוד יש חשד לא ודאי לסדק ניתן להשאיר את השן למעקב עם כתר זמני (כדי שאפשר יהיה לבחון את השן בתפקוד)ולקוות שטיפול השורש יצליח,ישנם מקרים רבים שחידוש טיפול שורש נוסף יכול לפתור והשאלה צריכה לעבור למומחה לטיפולי שורש. כל זאת בתנאי שאין כאבים!ואז אפשר לחכות ולעקוב,אם ההחלטה לא ודאית רצוי גם להתייעץ עם מומחה לחניכיים

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה